Länkar är SEO bränsle

Publicerad klockan 01:41

SEO bränsle

När det kommer till att synas i sökmotorerna så är sökmotoroptimeringen ett måste för att lyckas! Den största hjälpen är att få länkar som pekar till ens webbplats. Man kan se det som bränsle som man använder till sin bil. Tankar man inte så rullar inte bilen framåt, och det gör då heller inte webbsidor som inte får länkar till sig. Det bästa är att få länkar från andra webbplatser som är relaterade till ens egna sida, annars så är vilka länkar som helst bra om de inte kommer ifrån dåliga sajter som Google inte alls gillar. Så vilka sidor gillar inte Mr Google?

Google har sitt egna system att bedöma sidor, är sidan för spammig eller har för många dåliga utgående länkar som egentligen inte har något värde i sig så är det inte bra. Ett exempel på detta är länk farmar som länkkataloger. De spelar ingen som helst roll idag, att lägga till sin länk på flera av dessa ger inget högre värde enligt oss på Webbdo. Vi har gjort flera tester med olika sidor och det ger inte så värst bra push. Snarare värre om man kollar på trusten som sökmotorerna ger en. Ska man lägga till sin länk så ska man satsa på kataloger av värde (över pagerank 4-5).

Sökmotorn Google har svårt att skilja på köpta och naturliga länkar när det kommer till länkarkiv. Flera sökmotoroptimerings bolag använder sig idag av detta (inte vi), det blir enkelt för dem att lägga till och ta bort länkar från företag som anlitar de. Vi sysslar inte alls med det. Vi vill ha nöjda kunder som återkommer till oss, detta får vi genom att redovisa vilka sidor som vi publicera länkar på.

SEO bränsle av högsta kvalité får man från sidor med hög trust och pagerank (PR).

Google gillar bloggar, det ser man för att dessa sidorna ligger högt upp i SERPen på flera konkurrens aktiga sökord. Varför gör de det? Jo, för att bloggsidor oftast uppdateras hela tiden med nytt innehåll, det händer inte lika ofta på en statisk webbplats. Alla sökmotorerna älskar nytt innehåll inte minst Bing som är Microsofts nya sökmotor. Den listar nytt innehåll hela tiden på olika sökningar. Har en sida precis blivit uppdaterad eller en ny artikel blivit skriven så ligger den högt upp i SERPen. Så bloggar är ett bra alternativ att få länkar ifrån för att öka sitt SEO bränsle i sökmotorerna. Google litar mer på dessa sidor än ett länkarkiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *