10 ovärderliga källor för webbutvecklare

Posted · Add Comment

Som webbutvecklare är det viktigt att alltid hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och teknikerna inom branschen. En viktig del av detta är att veta vilka källor man ska använda för att få den information man behöver. Här är några av de bästa ovärderliga källorna för webbutvecklare att använda sig av.

Källor för webbutvecklare

Låt oss börja, denna läsning kommer ta ca 3 minuter för dig att läsa.

  1. Stack Overflow – för dina besökares ögon
Bild på stackoverflow.com startsida

Stack Overflow är en frågesida som är mycket populär bland utvecklare. Här kan man söka efter svar på tekniska frågor och få hjälp från andra utvecklare runt om i världen. Det finns också en mängd olika kategorier som täcker allt från front-end-utveckling till databasadministration.

Besök webbplatsen här https://stackoverflow.com/

  1. CSS-Tricks – det som sätter färg på webbplatsen

CSS-Tricks är en blogg som drivs av Chris Coyier, en välkänd front-end-utvecklare och designer. Här kan man hitta artiklar om allt från grundläggande CSS-tekniker till avancerade koncept som animations och grid. Bloggen är mycket lätt att navigera och innehåller en mängd olika exempel och koder att använda sig av. Detta var en av dem främsta källorna som Webbdo använde sig av i början av 2010 när resan som webbutvecklare startade.

Besök webbplatsen här https://css-tricks.com/

  1. MDN Web Docs – Utformar webben till det som är standard.

MDN Web Docs är en omfattande resurs för webbutvecklare som täcker allt från HTML och CSS till JavaScript och webb-API:er. Här hittar man omfattande dokumentation och handledningar som är lätta att förstå och följa. MDN Web Docs är också en öppen källkodssida, vilket innebär att vem som helst kan bidra med ändringar och uppdateringar.

Besök webbplatsen här https://developer.mozilla.org/en-US/

  1. Smashing Magazine – mobilanpassning är en av källorna på denna sajt
Logo för smashingmagazine.com

Smashing Magazine är en webbplats som fokuserar på design och utveckling. Här hittar man artiklar om allt från grundläggande webbdesign till avancerade tekniker som responsive design och webbprestandaoptimering. Bra källa just för mobilanpassning som Webbdo använt sig av enormt mycket. Webbplatsen har också en mängd olika guider och bokrecensioner som är användbara för webbutvecklare.

Besök webbplatsen här https://www.smashingmagazine.com/

  1. GitHub – används av all typ av kodning, även crypto
GitHub slogan på deras startsida

GitHub är en webbplats som används för versionshantering och samarbete inom utveckling. Här kan man hitta öppen källkod från projekt runt om i världen och bidra med sina egna ändringar och uppdateringar. GitHub har också en mängd olika verktyg som är användbara för webbutvecklare, inklusive en inbyggd textredigerare och verktyg för att hantera buggar och fel. Github är en av de främsta plattformarna för webbutvecklare – även oss på Webbdo! Ovärderlig källa enligt oss!

Besök webbplatsen här https://github.com/

  1. W3Schools – gör rätt, bygg vad som anses standar av sökmotorerna

W3Schools är en webbplats som fokuserar på att lära ut webbutveckling. Här hittar man omfattande handledningar om allt från HTML och CSS till JavaScript och PHP. W3Schools är också en interaktiv sida, vilket innebär att man kan testa sin kod direkt på webbplatsen och se resultatet i realtid.

Besök webbplatsen här https://www.w3schools.com/

  1. A List Apart – allt och lite till

A List Apart är en webbplats som grundades redan år 1997 och har sedan dess varit en viktig källa för webbutvecklare. Webbplatsen har ett starkt fokus på webbdesign och utveckling och har publicerat en mängd artiklar av hög kvalitet om ämnet.

Webbplatsen täcker en mängd olika ämnen inom webbutveckling och design, inklusive responsiv design, användbarhet, webbprestanda, interaktion och tillgänglighet. Artiklarna är skrivna av experter inom branschen och innehåller ofta djupgående analys och reflektioner över olika tekniker och verktyg.

En av de främsta fördelarna med A List Apart är att webbplatsen har en mycket strikt redaktionell policy, vilket innebär att alla artiklar är av hög kvalitet och genomtänkta. Det är också värt att nämna att webbplatsen har en starkt engagerad och aktiv gemenskap, vilket gör det möjligt för utvecklare att dela sina erfarenheter och idéer med andra inom branschen.

Besök webbplatsen här https://alistapart.com/

  1. CSS Grid Garden – använt en hel del för att minimera CSS förfrågningar mot besökare
Webbplatsen ccsgridgarden.com - bild

CSS Grid Garden är en interaktiv tutorial som lär ut CSS Grid på ett roligt och interaktivt sätt. Tutorialen består av en mängd olika nivåer där man måste använda CSS Grid för att växa olika växter och trädgårdar. Tutorialen är mycket användbar för webbutvecklare som vill lära sig att använda CSS Grid på ett effektivt sätt och den ger en bra grundläggande förståelse för tekniken.

Besök webbplatsen här https://cssgridgarden.com/#sv

  1. Mozilla Developer Network – funkar bra för komplettering

Mozilla Developer Network (MDN) är en resurs för webbutvecklare som drivs av Mozilla, företaget bakom webbläsaren Firefox. MDN täcker en mängd olika ämnen inom webbutveckling, inklusive HTML, CSS, JavaScript och webb-API:er.

MDN är känd för sin omfattande dokumentation och handledningar, och webbplatsen uppdateras regelbundet för att hålla sig i linje med de senaste trenderna och teknikerna inom branschen. En annan fördel med MDN är att det är en öppen källkodssida, vilket innebär att vem som helst kan bidra med ändringar och uppdateringar.

Besök webbplatsen här https://developer.mozilla.org/en-US/

  1. CodePen – för den med mer kunskaper

CodePen är en onlineplattform där utvecklare kan skapa och dela kodexempel. Plattformen är mycket användbar för webbutvecklare eftersom man kan hitta exempel på allt från grundläggande HTML- och CSS-tekniker till mer avancerade JavaScript- och front-end-ramverk.

CodePen är också användbart för att testa och experimentera med nya tekniker och verktyg. Plattformen har en mängd olika funktioner som gör det enkelt att skapa och dela kodexempel, inklusive en inbyggd textredigerare och verktyg för att visa koden i realtid.

Besök webbplatsen här https://codepen.io/

Webbdo har kunskaper om ovan kodning – hör av dig!

Hoppas denna artikeln ger dig bra verktyg till att hjälpa dig bli en bra webbutvecklare. Om du påträffar fel som du inte löser med hjälp av ovan finns alltid Webbdo till hands. Vi bygger företags webbplatser med ren design och med maximal SEO för våra älskade sökmotorer. För dig som är mer inne på specialanpassningar till WordPress erbjuder vi även hjälp med det. Hör av dig så pratar vi vidare på mail eller telefon till att börja med.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *