Ändra lösenord samt kontaktuppgifter

Posted · Add Comment

I kontrollpanelen cPanel som vi använder oss av på vårt webbhotell har man stora friheter. Bland annat kan man ändra sitt nuvarande lösenord och/eller sina kontaktuppgifter. Under följer en väldigt enkel guide hur man kan ändra dessa uppgifterna.

Byt lösenord för cPanel och dina databaser

 1. Man måste först och främst börja med att logga in på cPanel. Därefter kommer man in på startsidan av sin kontrollpanel. 
 2. Leta upp fliken ”Ändra lösenord” som även visas under på bilden.
  Bild visar var man ändrar lösenord i cPanel
 3. Efter att du har klickat på den markerade ikonen som visas på bilden kommer du att komma till en sida som tillåter dig att byta lösenord. Där skriver du in ditt tidigare lösenord samt ditt nya som du vill byta till.
  Bild visar hur man byter lösenord
 4. I bilden ser du att det står ”Allow MySQL password change”. Är denna ikryssad kommer även lösenordet att ändras på dina webbplatsers databaser (om du nu använder databaser). Kryssa inte i ”Enable Digest Authentication” då detta endast används om du har SSL certifikat. Om du nu har detta så har du fått instruktioner av oss tidigare om hur detta ska användas.
 5. Klart, du har nu ändrat lösenord för cPanel! Du kan testa om ändringen har blivit fullbordad genom att logga ut och prova att logga in igen med ditt nya lösenord.

Byt ut dina kontaktuppgifter

Att ha korrekta kontaktuppgifter är väldigt viktigt då det hjälper oss att lättare kunna sköta kontakten med dig som kund. Men det är inte det enda. Det kan även hjälpa dig själv genom att sätta upp så kallade ”varningar” om du skulle överskrida någon av dina gränser för kontot.

 1. Börja med att logga in på cPanel och leta upp ikonen som det står ”Uppdatera kontakt info”. Bilden under visar hur det ser ut.
  Ikon som visar var man uppdaterar kontakt info
 2. Klickar man på ikonen kommer man till en sida där man kan uppdatera sin kontaktinformation. Bilden under visar hur det ser ut på den sidan.
  Bild visar var man uppdaterar sin kontakt info
 3. Här på sidan kan du skriva in två e-postadresser vilket vi också rekommenderar att du gör. Man har även tre val som man kan välja att kryssa i eller inte. Under har vi beskrivit vad dessa gör.
  – Skicka meddelanden till din e-postadress när utrymmet på ditt webbhotellskonto nästan är slut (när 15% endast återstår).
  – Skicka meddelanden till din e-postadress när bandbredden nästan är nådd (när 15% endast återstår av månaden).
  – Skicka meddelanden till din e-postadress när utrymmet för e-postkontot nästan är fullt (när endast 15% återstår).
 4. Efter att du har uppdaterat något på denna sidan är det bara att klicka på ”Spara” så läggs dessa uppgifterna till.

Om du ändrar din e-postadress som du använde vid beställning av webbhotell hos oss är det viktigt att du även kontakta oss med din nya e-postadress.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *