Är dyra webbhotell verkligen bättre än billiga?

Posted · Add Comment

I denna artikeln tänkte vi vara transparanta och lista för och nackdelar med dyra webbhotell kontra billiga. En fråga många ställer sig – är det dyra verkligen bättre än det billigare alternativet? Häng med i artikeln under för att läsa! Glöm inte bort att kommentera inlägget om du har annan syn på detta är oss!

När det gäller att välja ett webbhotell kan det vara lockande att välja det billigaste alternativet. Men det kan också vara värt att överväga kostnaden för ett dyrt webbhotell för att se vilka fördelar och nackdelar som finns med båda alternativen.

Kort om vårt webbhotell

Vi på Webbdo erbjuder tjänster som skulle vara dyrare än vad dem egentligen är. Kraftiga servrar med flera CPU:er. Alla diskar drivs på SSD samt senaste tekniken gällande databaser och serverteknik! Läs mer om vårt mediana webbhotell för att se alla fördelar! Prestanda är förordet till allt gällande Webbdo!

Fördelar med ett billigt webbhotell:

 1. Låg kostnad: Det uppenbara fördelen med ett billigt webbhotell är dess låga kostnad. Detta kan vara särskilt lockande för mindre företag eller personer som inte har råd med högre priser.
 2. Enkelhet: Billiga webbhotell tenderar att vara enkla och lätta att använda. De har vanligtvis enklare och mer grundläggande funktioner som passar användare som inte har någon teknisk erfarenhet.
 3. Skalbarhet: Vissa billiga webbhotell erbjuder skalbarhet, vilket betyder att användare kan uppgradera sin plan när de växer och behöver mer resurser. Detta kan vara en fördel för mindre företag eller personer som inte har en stor budget i början. Givetvis erbjuder vi på Webbdo detta som alternativ!

Nackdelar med ett billigt webbhotell:

 1. Låg prestanda: Ett billigt webbhotell kan ha en lägre prestanda än dyrare alternativ. Detta kan påverka laddningstider och användarupplevelsen negativt. Ej applicerbart hos Webbdo!
 2. Dålig kundsupport: Billiga webbhotell erbjuder vanligtvis begränsad kundsupport. Om användare stöter på problem med sin webbplats kan det ta lång tid att få hjälp eller ingen hjälp alls. Testa att kontakta våran kundtjänst på kvällar och helger så får du själv en inblick hur bra vår support är 😉
 3. Låg tillförlitlighet: Ett billigt webbhotell kan ha en lägre tillförlitlighet än dyrare alternativ. Detta kan innebära att webbplatsen är nere oftare, vilket kan påverka företagets rykte och försäljning. Inte applicerbart hos oss. Webbdo har sina servrar i Klass 4 nivå som innebär extremt hög säkerhet. Läs mer om detta längst ner i denna artikel!
Upptid på server hos ett webbhotell

Fördelar med ett dyrt webbhotell:

 1. Hög prestanda: Dyra webbhotell har oftast högre prestanda än billigare alternativ. Detta innebär snabbare laddningstider och bättre användarupplevelse.
 2. Bättre kundsupport: Dyra webbhotell erbjuder vanligtvis bättre kundsupport, med snabbare svarstider och mer erfaren personal som kan hjälpa till med tekniska problem.
 3. Hög tillförlitlighet: Dyra webbhotell har oftast en högre tillförlitlighet än billigare alternativ. Detta innebär att webbplatsen är mindre benägen att vara nere, vilket kan öka förtroendet för företaget och öka försäljningen.

Nackdelar med ett dyrt webbhotell:

 1. Kostnad: Det uppenbara nackdelen med ett dyrt webbhotell är dess höga kostnad. Detta kan vara ett hinder för mindre företag eller personer med en begränsad budget.
 2. Svårare att använda: Dyra webbhotell har oftast mer rättigheter för dig som kund – delvis att du kan installera egen kontrollpanel och annan mjukvara. Har man inte erfarenhet av detta är det ett hinder snarare än en fördel.
 3. Prislappen för webbhotell kan sträcka sig så högt som prislappen för en VPS eller dedikerad server. Om så borde man överväga någon av dessa två alternativen istället då man få mer för pengarna oftast.

Vad menas med ett nivå 4 klassat webbhotell?

Webbdo har sin miljö hos en större leverantör som har sin verksamhet klassificerat till nivå 4. Under är en förklaring vad detta innebär.

Datacenter för webbhotell

Nivå 4-klassat webbhotell (även känd som Tier 4-klassat webbhotell) är en typ av webbhotell som erbjuder högsta nivå av tillgänglighet och pålitlighet. Detta innebär att webbplatsen som hostas på en nivå 4-klassad server har minimala risker för avbrott och dataförlust.

För att uppnå nivå 4-klassificering måste ett webbhotell uppfylla vissa strikta krav. Till exempel måste en nivå 4-klassad server ha redundanta komponenter och system, vilket innebär att det finns en backup för allt som kan gå sönder eller slutar fungera. Detta inkluderar backup-generatorer, kylsystem, internetanslutningar och annan hårdvara.

Dessutom måste en nivå 4-klassad server uppfylla kraven för nivå 1, nivå 2 och nivå 3-klassificering. Dessa inkluderar redundans i strömförsörjning, kylning, nätverksanslutning och andra system.

En nivå 4-klassad server har också högsta nivå av säkerhet. Detta inkluderar flera lager av brandväggar, övervakningssystem, tillträdeskontroll och säkerhetskopiering av data.

Sammanfattningsvis innebär en nivå 4-klassificering att webbhotellleverantören erbjuder högsta nivå av tillgänglighet, pålitlighet och säkerhet för sina kunder. Detta gör det till ett utmärkt val för företag eller organisationer som kräver hög tillgänglighet och säkerhet för sin webbplats. Men det kan vara mer kostsamt jämfört med lägre nivåer av webbhotell, så det är viktigt att överväga kostnaderna och behoven i förväg. Och ”kostsamt” som vi nämner här över återspeglar inte priserna Webbdo har på sitt webbhotell – det kan du konstatera redan nu om du besöker www.webbdo.se/webbhotell/. Eller djupare under våran session om frågor och svar om webbhotellet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *