Automatisk installation av WordPress på Svenska!

Posted · Add Comment

Vi kan stolt presentera att vi nu lagt till en funktion i våran kontrollpanel som tillåter automatisk installation av WordPress på Svenska. Nu slipper du att lägga till språkfilerna manuellt efteråt, detta görs helt automatiserat av systemet själv. För att göra det enklare för dig att komma igång har vi skrivit en kort guide om hur du ska gå tillväga för att installera detta på din domän.

  • Logga in på cPanel (din kontrollpanel) som du har hos oss.
  • Bläddra ner till kategorin ”Program”. Där ska du hitta ett program som heter Softaculous (se exempel under på bilden).

Bild på var du hittar Softaculous

  • WordPress ikonNär du klickat dig in på Softaculous så får du upp väldigt många program, omkring 330 stycken olika. Ett av dessa programmen är WordPress, du bör se det direkt på startsidan vilket visar en topplista över program som används mest. Klicka på Ikonen WordPress, välj sedan install!
  • Du kommer nu att få upp en sida där du får skriva in dina installationskrav. Klicka på bilden under för att göra den större och se vilka inställningar som kan tillämpas.Installationskrav av WordPress
  • Det viktiga är att du väljer rätt domännamn och katalog du vill ha WordPress installerat under. Samt att du skriver upp dina inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord).
  • Vänligen notera katalogstrukturen. Vill du installera direkt på din domän ska du lämna ”In Directory” tomt.- Direkt på domän – Exempel: www.dindomän.se – Lämna då fältet tomt.
    – Vill du installera den på ”www.dindomän.se/minkatalog/ ska du skriva ”minkatalog” i fältet – In Directory som också visas på bilden.
    Wordpress - Katalog att installlera det i

Välj språk för WordPressLängst ner på sidan, precis innan du ska klicka på knappen ”install” kan du välja språk. Det står under ”Choose Language”. Där väljer du det språket som du föredrar. Du behöver absolut inte välja svenska om du inte vill, det är helt upp till dig själv att avgöra! När du valt ditt språk klickar du på ”Install” och sen är det klart!

Du ska nu ha fått upp instruktioner på hur du gör för att logga in på din nyinstallerade WordPress applikation. Skriv ner alla detaljer så att du inte glömmer dessa! Vi önskar dig lycka till med ditt WordPress utveckling. Och kom ihåg, behöver du hjälp så finns webbhotellssupporten alltid till hands. Samt även får vi passa på att tipsa om våra expertkunskaper inom detta program. Vi har flera konsulttjänster inom WordPress som du kanske har nytta av?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *