Betala med Bitcoin

Posted · Add Comment

Uppdatering 2018-02-01: Förutom Bitcoin accepteras även 31 andra kryptovalutor! Några exempel på kryptovalutor Monero (XMR), Ripple (XRP), SmartCash, ETH, Stellar (XLM) & Safemoon. Vänligen skriv i beställningen av våra tjänster om betalning önskas att ske i någon av dessa valutorna. Vi är flexibla!

Crypto payments

Nu kan du betala ditt webbhotell och domännamn med den digital valuta Bitcoin (BTC) hos Webbdo! Har du idag denna valutan och vill betala tjänsterna med den istället för svenska SEK är du välkommen att kontakta våran kundtjänst. Du kommer då få våran transaktionsinformation. När du betalt för din beställning hos oss och den är bekräftad kommer din beställning att genomföras. Bitcoin kan beskrivas som enkelt, smidigt och väldigt säkert om man sätter sig in i hur det fungerar!

Betala med Bitcoin hos Webbdo

Webbdo har valt att erbjuda Bitcoin för att vi haft kunder som efterfrågat denna betalningsmetoden. Vi tycker att det är spännande och vill gärna erbjuda detta till den skalan av kunder som vill betala sitt webbhotell och / eller domän med denna valutan.

Vad kostar tjänsterna i Bitcoin?

Indexet för Bitcoin kan idag röra sig väldigt kraftigt upp och ner. Det är därför svårt att sätta ett fast pris på vad vi skulle sälja ett domännamn för. Om man skulle ta ett exempel för nuvarande Bitcoin kurs och räkna om kostanden för våra tjänster skulle det sett ut så här.

Exempel på uträkning

1.00 Bitcoin (BTC) = $322,23. Det är runt 2813 SEK. Då vårt domännamn idag säljs för 129 kronor / år skulle ett domännamn kosta 0,0458 BTC. Ett webbhotell, låt säga Webbdo Diamant som idag kostar 1188 kronor för 1 år. I Bitcoin skulle detta motsvara 0,4223 BTC för denna tjänsten.Index för Bitcoin sedan år 2009

Vi vill understryka att om betalning sker via Bitcoin kommer medelvärdet för BTC att prisätta våra tjänster. Vi kan därför inte sätta ett fast pris i och med att Bitcoin index kan röra sig kraftigt upp som ner. Som minst har en BTC varit värd några få svenska ören i början av 2009 tills att det nådde sin topp i November 2013 på $1147,25 för 1.00 BTC. Idag har valutan stabiliserat sig mer och det är just därför som vi på Webbdo kan erbjuda detta som betalningsmedel.

Hur går en betalning till?

Vi använder oss av appen Edge som är en väldigt säker Bitcoin plånbok samt andra kryptovalutor. När du ska betala för ett webbhotell och domännamn hos oss behöver vi endast veta din e-postadress eller ditt telefonnummer. Du får sen en förfrågan om betalning skickad till dig. Du kan välja att betala genom att scanna en unik QR kod med din telefon. Alternativt skicka Bitcoins till en URI adress som också finns med i sms:et eller e-postmeddelandet du får av oss.

När betalning bekräftats kommer vi att registrera din domän samt skapa ett webbhotellskonto till dig.

Edge logo

Sammanfattning

  1. Välj webbhotellskonto här.
  2. Gör din beställning genom att fylla i dina uppgifter.
  3. Längst ner vid ”eventuellt meddelande”. Skriv att du vill betala med Bitcoin.
  4. Vi skickar en förfrågan om betalning till dig.
  5. Efter den är betald och bekräftad kommer din beställning att fullföljas. En transaktion tar bara några minuter att genomföra.

Notera att vi erbjuder denna betalning under ”beta testning”. Därför finns det inte som standardval vid beställningen. Vi tackar för ditt överseende.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en av många kryptovalutor som idag genereras med hjälp av mycket kraftfulla servrar. Detta kan i många sammanhang kallas mining eller gold mining. Att generera en Bitcoin kraver idag mycket resurser från hårdvaran som används. Räknar man på det kostar det i regel mer att generera ett block som innehåller 25 Bitcoins än vad det faktiska värdet är för utvinnandet. Läs mer om Bitcoin här…

Skatteverket och moms av Bitcoin

För att göra allt rätt med betalning av Bitcoin har Webbdo varit i kontakt med skatteverket och frågat vad som gäller i ärendenummer 15MBSKV1027258‏. Under ser du frågeställningen och skatteverkets svar.

Webbdo frågar skatteverket:
Om Webbdo vill erbjuda kunder att betala i Bitcoin istället för SEK. Hur redovisar vi det korrekt samt hur gör man med momsen?

Skatteverket svarar:

Förhandsbeskedet tar inte upp din fråga i sak, utan fastslår att handel med bitcoin inte ska vara belagt med moms, om det kan likställas med finansiella tjänster.

I ditt fall får du tänka på att betalning med bitcoin vid köp av en vara (t.ex. ett par skor) eller en tjänst (t.ex. en taxiresa) medför att bitcoin har avyttrats mot en ersättning som motsvarar värdet av varan eller tjänsten. Varje sådan betalning med bitcoin medför alltså en separat kapitalvinstberäkning för din kund.

I din bokföring ska redovisning ske i en valuta, och om det är svenska kronor som är bokföringens valuta får du räkna om dina intäkter i bitcoin till svenska kronor.

Se vidare Skatteverkets ställningstagande från 2014-04-23

Se även informationen om virtuella valutor och det exempel som föredras längst ner på sidan. På den här länken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *