Bilder och video ökar värdet

Posted · Add Comment

Jag har tidigare berättat att jag gör väldigt mycket tester, och då inte bara via sökmotorerna för SEO. Utan även för bilder och video samt även för hur en besökare rör sig på en webbplats. Varje webmaster eller webbplats ägare som det heter på svenska vill ha sina besökare kvar så länge som möjligt om man inte har byggt webbsidor som är gjorda för Google Adsense. Och med dessa testerna jag har gjort så har jag på en av mina domäner följt varje besökare från att de landade på min sida tills det att dem lämnade domänen. För att göra det klart nu redan från början så är detta inte en domän byggd för Adsense.

På de sidorna jag har videofilmer har besökarna stannat längre på. Även om det inte är någon speciell video utan bara en som passar till innehållet så stannar besökarna lite längre än vad videolängden är. Jag har därför nu lagt in fler videosnuttar på innehåll som jag har många besökare på varje dag för att testa om det gör att besökarna klickar vidare på min sajt utan att lämna den. Och resultatet har varit att dem gör det, hittar en besökare något intressant på den första landningssidan från sökmotorerna så klickar de oftast vidare för att läsa innehåll om annat på domänen också. Så testet kan man säga är väldigt lyckat!

En annan sak som jag har gjort på många sidor som besökaren stannat i 0-5 sekunder på är att kolla laddningstiden. Och den har varit bra då serven den ligger på är väldigt snabb. Så där ligger inte problemet, utan det ligger i att sidan är ganska tråkig att kolla på även om text innehållet är bra. Så på de ”kala” sidorna har jag börjat lägga in bilder på för att liva upp stämningen (man säger väl att en bild säger mer än tusen ord, och det gör den verkligen). Statistiken har gått upp rejält, besökarna som brukade lämna en specifik sida snabbare än 5 sekunder stannar nu och läser längre samt så klickas det vidare.

Vad vill jag säga med denna artikeln?
Jo, många som idag bedriver bloggar och webbplatser tänker inte på sitt innehåll. De fortsätter endast att uppdatera sin domän med nytt innehåll utan att tänka på kvalitén, vilket är ett stort misstag. Analysera istället dem sidorna som inte är så välbesökta eller där besökaren lämnar domänen snabbt. För det är där som något galet, så istället för att skriva nytt innehåll så kan man uppdatera sitt gamla med bilder, video och ljudfiler i vissa fall. Det blir då trevligare för besökaren och du som webmaster får en mer välbesökt och värdefullare webbplats. För att analysera din webbplats så rekommenderar jag att du spårar dina besökare genom Google Analytics som jag har gjort.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *