Brandvägg och säkerhet för cPanel

Posted · Add Comment

En sak man måste ha koll på när man har sin verksamhet på Internet är säkerheten. Utan den skulle varje webbplats vara hackad och spammad med en massa innehåll som kanske inte är så passande. Därför ska man ha brandväggar (firewall) som stoppar de vanligaste attackerna som sker. Men ett skydd räcker inte långt, man måste ha flera och på olika säkerhetsnivåer för att stärka sitt försvar mot att obehöriga ska komma åt och kontrollera ens saker. Vi har skrivit om CageFS och ClamAV innan, men det räcker inte!

Skydd med brandvägg

I vår kontrollpanel cPanel har vi en av flera brandväggar aktiva. Normalt brukar vi inte skriva om vilken typ av skydd vi har på våran webbhotellsmiljö men den som vi nämner i detta inlägg kan påverka dig som kund. Just därför vill vi uppdatera dig om hur det fungera och förhindra obehöriga från att kommer åt ditt webbhotellskonto.

Brandväggen reagerar på om du försöker logga in med fel uppgifter. Delvis skriver du fel användarnamn eller lösenord 3 gånger eller mer kommer du inte kunna logga in. Denna typen av attacker kallas nätfiske eller phishing. Det är programvaror som försöker gissa sig till dina inloggningsuppgifter. Görs exempelvis 1000 ”gissningar” per minut kan programmet förr eller senare lista ut vad du har för inloggningsuppgifter. Men inte hos Webbdo, vi stoppar dessa redan efter 3 gånger i fyra olika nivåer varav en är med Brute Force. De andra skydden vi använder i cPanel och på externa tjänster kommer vi inte gå närmare in på för att inte avslöja för mycket om vår säkerhet.

Kan du inte logga in?

Om du av misstag råkat skriva in fel inloggningsuppgifter och blivit blockerad av våran brandvägg måste du kontakta oss. När du kontakta kundtjänst måste du skriva med följande information.

  • Din webbplats:
  • Ditt kundnummer (står på din senaste faktura du fått av oss):
  • Beskriv problemet du har så detaljerat som möjligt:
  • Din publika IP-adress måste vi även veta. Du kan se vilken du har här: http://www.whatsmyip.org/

Notera att du också måste kontakta oss ifrån e-postadressen du gjorde beställningen av ditt webbhotellskonto och domännamn av oss. Annars kommer ingen återställning att göras eller annan information att lämnas ut för din kontrollpanel cPanel.

Brandväggen reagerar även på om du/någon försöker ansluta med fel uppgifter till ditt FTP konto eller e-postkonto. Allt för att du som kund ska vara skyddad på Webbdo webbhotell.

Hur kan man skydda sig extra?

Extra skydd på dina konton

Man kan aldrig skydda sig nog för mycket. Det kommer dessvärre alltid finnas genvägar / luckor för en hackare att ta sig in där hen vill. Frågan är bara hur mycket tid personen i fråga vill lägga på att ta sig in i ett system. Du kan idag öka detta skyddet genom att uppdatera ditt publiceringsverktyg samt ändra alla dina inloggningsuppgifter. Oavsett om det är till ditt webbhotell hos oss – Facebook, Twitter eller Instagram. Använd aldrig samma inloggningsdetaljer till dessa sidor. Både användarnamn och lösenord ska vara oskiljaktiga. Logga aldrig heller in från en enhet – mobil eller dator som du själv inte äger! Följer du dessa grundregler har du ökat din egna brandvägg markant!

En annan viktig sak att nämna är att datorer utan virusskydd är extremt utsatta. Det kan efterliknad med att lämna sitt hus olåst utan larm varje gång man man går hemifrån eller åker på en utlandsresa. Inte skulle du väl göra det? Se då till att ha ett antivirus program som skyddar din dator. I ett tidigare inlägg vi skrivit om tipsar vi om just denna säkerhet.

Vi hittar ständigt infekterade webbplatser tack vara att scanning kontinuerligt görs. Att en hemsida fått virus eller drabbats av malicious program har inget att göra med vår servermiljö eller webbhotellskontot. Utan nästan alltid av att ett CMS program som WordPress blivit attackerat. Om du använder denna mjukvaran för din hemsida kan vi rekommendera denna artikeln som kommer öka ditt skydd ytterligare ett snäpp.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *