CloudLinux ger mer stabilitet

Posted · Add Comment

CloudLinux på alla konton

Denna artikel uppdaterades 2023-03-01.

På vårt webbhotell har vi CloudLinux installerat som ger alla kunder vad de förtjänar. Alla får sin egna del av servens kraft utan att låna ut sina tillgångarna till någon annan kund. Allt är isolerat för högsta säkerhet och prestanda.

Om du är kund idag har du din egna del i CloudLinux. Med detta menas att en viss procent av serven är din och bara din. Till detta räknat är CPU, RAM-minne, bandbredd och utrymme. Även PHP-minne som vi är generösa med, där varje konto tilldelas med minst 1024MB. Allt detta är ditt och har ingen effekt på andra kunder vilket ger dig mer kontroll och prestanda. Behövs mer än 1024MB i PHP minne så har Webbdo Guld hela 1548 MB och vårt premium webbhotell Webbdo Diamant har totalt 2048MB.

Ett bra exempel på detta är om en kund använder ett program som kräver mycket prestanda från serven, då begränsas/isoleras detta till kundens konto. Kunder kan endast använda den kapaciteten som är tilldelad, och inte mer. Detta ger en stabilare servermiljö för alla kunder. Om du använder ett enklare program som publiceringsplattform har du ändå 100% av din tilldelade plats på CloudLinux.

Se en grundläggande genomgång av CloudLinux via videon under.

Teknik info om Cloudlinux

CloudLinux är en operativsystemdistribution som är speciellt utvecklad för webbhotell och webbservrar. Det är en av de mest populära distributionerna bland webbhotell som erbjuder delade webbhotelltjänster. CloudLinux har en mängd olika funktioner som kan hjälpa dig att öka prestanda, säkerhet och tillförlitlighet för din webbplats.

En av de främsta fördelarna med CloudLinux är dess LVE-teknik (Lightweight Virtual Environment). LVE-tekniken tillåter en webbhotell att isolera resurser som RAM, CPU och diskutrymme på en delad server och tilldela specifika resurser till varje webbplats som är värd på servern. Detta gör att resurserna är tillgängliga endast för den enskilda webbplatsen och hindrar att andra webbplatser på servern påverkar din webbplats. Det är just därför Webbdo använder sig av denna service så att du som kund får det som du betalar för. Detta kan bidra till att förhindra problem som överbelastning och att din webbplats blir långsam.

En annan fördel med CloudLinux är dess stabilitet. Detta beror på att CloudLinux har en teknik som heter CageFS. CageFS isolerar varje användares filsystem och gör att varje användare har sin egen kopia av de nödvändiga systembiblioteken. Detta skyddar webbplatser från potentiella säkerhetsproblem som kan uppstå när flera webbplatser delar samma bibliotek. CageFS skyddar också mot skadlig programvara och hackingförsök.

CloudLinux erbjuder också avancerade säkerhetsfunktioner som ModSecurity, ett öppen källkodsbaserat webbserverskydd som skyddar mot angrepp som SQL-injektion och cross-site scripting. ModSecurity kan också konfigureras för att skydda mot skadlig programvara, som trojaner och botnät. CloudLinux erbjuder också PHP-säkerhetsuppdateringar som skyddar mot sårbarheter i äldre PHP-versioner.

Slutligen erbjuder CloudLinux en mängd olika verktyg för att övervaka och hantera dina webbplatser. CloudLinux LVE Manager ger en översikt över hur mycket resurser som används av varje webbplats och gör det lätt att justera dessa resurser vid behov. Det finns också en rad andra verktyg som cPanel (Kontrollpanel Webbdo använder) och Plesk som gör det enkelt att hantera och underhålla din webbplats.

Sammanfattningsvis är CloudLinux ett utmärkt val för alla som behöver en pålitlig, säker och högpresterande webbplats. Dess funktioner och verktyg hjälper till att skydda mot säkerhetsproblem, öka stabiliteten och prestandan på din webbplats och ge dig kontroll över dina resurser.

Här kan du läsa mer om cloudlinux.com samt se mer videos från YouTube om CloudLinux.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *