Dåligt med gratis blogg?

Posted · 1 Comment

Gratis blogg eller inte?

Vem som helst kan idag starta en gratis blogg, det kostar ju inget. Men vad är dåligt med det samt vad är positivt med att ha en blogg som är helt och hållet gratis? I denna artikeln tänkte vi berätta just dessa sakerna för dig som hade tänkt att starta en blogg på en webbplats som är klassad som kostnadsfri.

Man kan välja på flera olika bloggsidor, därav är dessa inräknade; bloggplatsen.se, bloggproffs.se, bloggspace.se, bloggie.se, myblogg.se, wordpress.com, wordpress.org, svenskablogg.se, iblogger.se samt blogger.com.

Det positiva med en gratis blogg

 • Du slipper betala för domännamn samt webbhotell.

Det negativa med en blogg som är gratis

 • Den ser mindre professionell ut.
 • Det finns reklam på den där intäkter inte går till dig.
 • Du får mindre besökare.
 • Svårare URL.
 • Du äger inte bloggen.

Dessa sakerna är det som är bra och dåliga. Och i det stora hela så är inte en gratis blogg bättre än att ha och äga en egen. För den som har tänkt på att starta en utan att lägga ut några pengar bör tänka om, man tjänar på att ha en egen, både ekonomiskt och för framtiden. Alla som har egna bloggar idag tjänar bra med pengar, oftast över vad det kostar med domännamn och webbhotell på ett helt år. Genom att själv lägga till reklam som Google Adsense så kommer man upp i en bra summa, det gäller bara att uppdatera sin blogg med jämna mellanrum 1-7 gånger i veckan. Då får man mer besökare samt mer som klickar på ens reklam som man har på bloggen.

Starta en helt egen blogg billigt

Starta bloggGenom oss på Webbdo kan du starta en helt egen blogg till låg kostnad. Vi hjälper dig även att installera en blogg utan extra kostnad om du vill det. Vi erbjuder webbhotell från 29 kronor i månaden, samt att registrera en domän i ditt namn. Det kostar från 39 kronor om året vilket är extremt billigt. Är du intresserad av att veta mer så kan du kontakta våran kundtjänst eller läsa mer om vårt webbhotell som är mycket billigt och bra, både för nybörjare och proffs. Efter att du har öppnat upp ett webbhotellskonto så kontakta vi dig, vi hjälper dig då att registrera ett ledigt domännamn.

Flytta din gratis blogg till oss

För dig som idag har en gratis blogg och vill ha den på ett eget domännamn med tillhörande webbhotell så kan vi hjälpa dig. Allt innehåll som du har på din blogg kan enkelt flyttas över, utan att dina besökare märker det. Du kommer inte förlora några besökare från sökmotorerna eller dina återkommande. Flytten går på bara några minuter och sen är det bara att börja blogga igen, fast på din egna domän. Alla besökare som kommer till den gamla URLen kommer automatiskt att flyttas över till din nya. Det hjälper vi dig med utan extra kostnad. Så vad väntar du på? Kontakta våran kundtjänst i menyn över eller beställ ett webbhotell hos oss, efter det så registrerar vi en domän i ditt namn som du äger helt själv.

 
One Response to "Dåligt med gratis blogg?"
 1. blank Bertil Hagberg skriver:

  Hej
  Funderar på att starta en blogg som gör det möjligt för nära och vänner att följa vår resa i Europa.
  Vi har idag två domännamn http://www.sesamphoto.nu och http://www.vindelfoto.se
  så vi är ute efter en bloggsida helt enkelt.
  Vi vill inte ha en gratisblogg utan en snygg som vi kan tex ha med rutten på en karta, bilder och text som vi kan fylla i efterhand under resans gång.
  Följer just nu Boihusbil, deras blogg ser väldigt fin ut.
  Vi avser att ta med vår MacPro och iPad för att jobba med sidan.
  Vad skulle detta kosta oss?
  Med vänlig hälsning,
  Bertil Hagberg och Annika Hagberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *