Driftstörning – Blacklist på utgående e-post

Posted · Add Comment

Uppdatering 28/1: Den tillfälliga driftstörningen är nu hävd på utgående e-post ifrån mxtoolbox.com. Vi ber om urtsäkt för det inträffade. Varför detta hände kan ni läsa mer om under. Om du är kund på vårt webbhotell och vill försäkra dig extra om att inte detta händer i framtiden rekommenderar vi dig att skaffa en dedikerad IP-adress. Du kommer då att isolera ditt webbhotellskonto och din domän till en helt eget (unikt) IP-nummer. Med det dedikerade IP-numret skickar du då dina mail igenom och är därför oberoende av andra på webbhotellet. Det finns även många andra fördelar med att skaffa ett eget IP-nummer för sin domän.

Har man inte ett dedikerat IP-nummer använder man samma IP-nummer som alla andra på webbhotellets servrar.

Vi har för tillfället en driftstörning på utgående e-post för flera av våra webbhotellskunder. Felet beror på att ett kundkonto ej haft uppdaterat CMS verktyg som tagits över av infekterade filer (virus). Vårt antivirus filter på webbhotellet hittade detta efter någon timme och vi åtgärdade då problemet direkt. Dock han de infekterade filerna skicka ut ett flertal SPAM mail till andra e-postadresser utanför vårt nätverk. Detta medförde att vi för tillfället har blivit spärrade i en 2/100 kända blacklist´s för e-postmeddelande.

Just nu medför detta att e-postmeddelande ej kan skickas till vissa e-postnätverk de kommande 36 timmarna (för vissa kunder). Vi har som sagt åtgärdat de infekterade filerna och sökt igenom alla servrar med djupsökning men det var endast ett konto som va smittat på grund av ouppdaterat CMS verktyg. Detta påminner oss om hur viktigt det är att ha ett uppdaterat verktyg samt plugin om man använder det.

Då mxtoolbox.com har en väldigt strikt policy så måste vi vänta i 36 timmar innan denna blacklist spärren släpps. Efter denna tiden kommer alla kunder att kunna skicka e-post som vanligt igen.

Vi ber om ursäkt för det inträffade! Problemet ska vara hävt från mxtoolbox.com klockan 23.00 28/1.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *