Få gratis länkar

Posted · 15 Comments

Jag tänkte att det var på tiden att jag hjälper er som precis har börjat med sökmotoroptimering om vad man kan hitta gratis länkar till sin webbplats. Denna förfrågningen kom in från Erik som är en ny kund till webbhotellet Webbdo erbjuder och som precis har startat sin första webbplats. Jag måste även tillägga att länkar är endast en del av SEO arbetet av en sajt, det är mycket annat som också spelar in för hur en sida rankas i sökresultatet. För dig som inte vet detta så har jag skrivit ihop en lista om vad som är viktigt vid sökmotoroptimering.

Här kan du få gratis länkar till din webbplats

 • Länkarkiv / länkkataloger är nog det äldsta och de som oss flesta känner till. Länkarna är inte speciellt värdefulla men det kostar inte dig mer än tid att fixa ett par såna här. De flesta katalogerna vill att man länkar tillbaka men det finns även en del som man inte behöver göra det på, och dessa är oftast värdefullast. För att nämna några så är infoo.se och dmoz.org väldigt bra kataloger. Dock så är kravet för din webbplats att komma med här högt.
 • MyNewsdesk.com är en webbplats som listar nya pressmeddelanden. Vem som helst kan genom att registrera ett gratis konto skriva artiklar och publicera på sajten och få rena länkar därifrån. Det är perfekt för den som vill ha djuplänkar till sin webbplats. Inga skräpartiklar kommer att listas, är  en artikel bra skriven är det stor chans att den når ut till journalister och kanske publiceras på en nyhetssida.
 • Bloggar som inte använder nofollow är starka länkar. Det finns ett flertal som använder dofollow på sina bloggar och då blir det rena länkar till den som kommenterar. Jag tänker inte lista vilka sajter det är för att de inte ska bli ner spammade av skräpkommentarer. Skriv kommentarer på artiklar som är bra och som du har något att invända mot. För eller senare kommer du träffa på en blogg som har dofollow på sig och ditt arbete kommer vara värt det.
 • Forum ger inte så stark länkkraft men värt att lägga till sin länk i foten på varje tråd man postar ett svar i. Hjälp andra genom att skriva vad du vet, det är så det fungerar i ett forum. Är det något du vill ha reda på så kan ju alltid du starta en tråd. (En del använder nofollow länkar för att undvika spam i sina forum, men det finns dem som inte har det.)
 • Pusha.se erbjuder rena länkar till dem sidorna som är bra för besökaren. Genom ett röstningssystem så väljer användaren av Pusha vilken länk de vill ge extra styrka till. Får man tillräckligt med ”röster” så kommer nofollow att plockas bort på länken.
 • Be om en länk från en annan webbplats. Det funkar faktiskt att be om länkar, jag har gjort och sett det flera gånger. Förklara för ägaren om varför de ska länka till just din sida och vad de kan få ut av det så kanske du får en länk gratis.
 • Skriv bra artiklar för att få andra att länk till din sida. Med denna punkten kan man nå hur långt som helst. Genom att en annan blogg skriver om ditt inlägg så kan detta spridas vidare till både 1,2,5 eller flera hundra andra sidor. Detta kallas länkbete för den som inte visste det. Denna metoden kan vara farlig för nya webbplatser då det kan hända att man får just flera hundra länkar till sin webbplats. Man kan då fastna i ett filter som sökmotorerna har. Men det är inget man kan styra över om man skriver bra artiklar!

Nu hoppas jag att du snappat upp lite tips på hur du kan få länkar till din webbplats. Som jag har skrivit under en del punkter så är inte alla länkar lite starka, en del är tråkigt nog nästan värdelösa. Men det finns en och annan punkt som ger starka länkar, och de är nog främst dessa du ska fokusera på främst.

 
15 Responses to "Få gratis länkar"
 1. blank Sebastian skriver:

  Får tacka på tipsen!

 2. blank Roland skriver:

  Tackar också för många nyttiga tips på denna site!

 3. blank Daniel skriver:

  Intressant läsning!

 4. blank Karl skriver:

  Tack för tipsen, värdefullt för en nybörjare

 5. blank David Albin skriver:

  Tack för många nyttiga tips 👌

 6. Fantastisk.

  Tack tack tack 🙂

 7. blank Joel skriver:

  Ingen ny artikel precis, men ändå aktuella och bra tips. Ska följa upp det.

 8. blank AB Jendrekson skriver:

  Tack för artikeln! Finns det någon som vill byta länk med oss? Vi förbereder en sida för lokala nystartade vänföretag. Bransch spelar mindre roll. Mest intressant är Skåne. Hälsar Piotr
  Ab Jendrekson
  http://www.jendrekson.se
  info@jendrekson.se

 9. blank Wheelsshop skriver:

  Tack för många nyttiga tips

 10. blank Elin skriver:

  Tack för tipsen. Jag bockar och bugar och tar till mig informationen.

 11. blank WH skriver:

  Väldigt bra tips, vissa av dina bifogade gratislänkar har numera gått över och tar betalt för länkar, men det är nog värt ändå.

 12. blank Kalle skriver:

  Tack för det, några värdefulla tips här.
  Mycket av seo-arbetet och sökandet av gratislänkar underlättas om man skaffar ahrefs sökmotor, ganska dyr men kan va värt det i slutändan!

 13. blank Karl skriver:

  Tack för många nyttiga tips 👌

 14. blank Friskare skriver:

  Bra, fast Mynewsdesk.com är ju inte gratis. Bara 10 dagar test.

 15. blank Patrik skriver:

  Finns det någon uppdaterad artikel eller bra tips på vart man kan hitta starka sidor för gratis länkar. Jag söker länkar inom reklamskyltar och liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *