Fel SEO ger skada

Posted · 1 Comment

SEO analys - bild på en massa engelska ord

Jag var i förra veckan i kontakt med ett större företag inom spelvärlden, för den som vill veta så var det ett pokerbolag. Jag diskuterade med deras marknadschef om läget gällande deras sökmotoroptimering som inte ser så ljust ut just nu. Anledningen till varför jag tog kontakt med dem var för att SEO-bolaget som nu sköter sökmotoroptimeringen gör helt fel. De använder metoder som för flera år sen har visat sig vara mer åt black hat SEO hållet än white hat SEO. Sedan några veckor sen så har detta SEO företaget vars namn jag inte tänker nämna skött sökmotoroptimeringen åt denna pokersidan. När jag först granskade deras position förra veckan så låg de mellan 31-34 plats i sökmotorerna (efter ett sökord), nu ligger de efter 55 plats efter exakt samma sökord. Och detta bara 1 vecka efter.

Ett stort misstag att anlita fel SEO-bolag
Om vi återgår till när jag diskuterade med marknadschefen så sa han att de inte orkade att gå igenom hela proceduren igen, om de skulle byta så att jag skulle göra deras SEO istället. Jag berättade att metoden det nuvarande bolaget använder kommer att göra mer skada än nytta och jag hade rätt. Nu när de har hoppat 20+ platser bakåt så borde han inse att jag hade rätt. Vi får se om telefonen ringer någon dag denna veckan eller kanske nästa. Om inte så tycker jag synd om spelbolaget som är bland topp 5 i Sverige att gå back på deras marknadsföring på Internet. De borde ligga i toppen som de andra stora bolagen gör. Omsätter man miljoner som de främsta bolagen som erbjuder poker på nätet gör varje månad så borde man analysera företag som man anlitar innan man gör det!

Rätta till SEO kan vara en lång process
Det som jag vet är att SEO-bolaget använder fel teknik / metod när de försöker ranka pokersidan bättre. Det kommer aldrig att gå, inte ens med tusentals starka länkar. De måste byta inriktning och metod för att lyckas. Samt så måste de rätta till alla sina fel de begått fram tills den dagen de upptäcker att det inte fungerar. On page optimeringen är inte heller så värst bra, den går att göra mycket bättre kombinerat med en bra konvertering på sidan. Har man inte en bra konvertering så kvittar det vilken position man ligger på i sökmotorerna. För det är besökarna som man vill få till sina kunder. Och det kan jag hjälpa detta pokerbolaget att få, det enda de behöver inse är att det nuvarande bolaget inte gynnar dem!

  • Till pokerbolaget: Riv avtalet och teckna ett nytt med ett företag som vet hur man jobbar med sökmotoroptimering. Exempelvis mitt företag Webbdo.se !
  • Till SEO-bolaget: Lägg ner eran verksamhet och rikta in er på något annat som inte har med Internet att göra.
 
One Response to "Fel SEO ger skada"
  1. blank Anonym skriver:

    Så rätt så, det finns massor med klåpare och skojare där ute. Ofta nämner dom också nånting om Google. Jag brukar då fråga om dom jobbar på Google. Så är naturligtvis inte fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *