Flytta WordPress till nytt webbhotell

Posted · 1 Comment

Vi har genom åren fått en hel del förfrågningar om att flytta hela WordPress webbplatser från ett webbhotell till annat. Vi bistår med detta utan extra kostnad för kunder som idag använder webbhotell med cPanel som kontrollpanel. Men de som inte använder detta och vill bli kunder hos oss måste själv flytta webbplatsen. Detta med ett WordPress plugin som heter All-in-One WP Migration som dessutom är helt gratis att använda!

Innan du påbörjar din migrering av WordPress rekommenderar vi att du uppdaterar din WordPress version till den senaste samt även dina plugin.

1. Pluginet fungerar som så att man installerar det på sin WordPress sida som man har hos sitt nuvarande webbhotell. Notera att det är i WordPress applikationen som detta ska göras via.

2. Efter installation, lokalisera pluginet i din administrationsbar, se bild.Lokalisera plugin

Pluginet kommer att ta en komplett kopia av hela din WordPress webbplats med bilder, artiklar, teman och även nuvarande plugin. Allt detta kommer att reduceras ner till en zip-fil och sparas lokalt på din dator. Du tar kopia genom att klicka på ”Export”. Vill du göra inställningar som att utesluta kommentarer eller teman så kan du klicka på ”Advanced Options”. Om inte är det bara att köra på med din export.

Ett tips är att plocka bort alla sina spam kommentarer som man ändå inte har publicerad på sin webbplats. Man markerar då följande; Do not export spam comments.

Exportera WordPress

3. Nu ska du fokusera på ditt nya webbhotell (Webbdo). Börja med att installera WordPress precis som vanligt samt pluginet All-in-One WP Migration. När det är klart går du till ”Site Migration” precis som du gjorde i steg 2. Men nu väljer du ”Import” istället för Export. Väljer zip-filen som du har sparad på din dator för att flytta din WordPress sida från ditt gamla webbhotell till vårt.

Importera WordPress till nytt webbhotell

4. När det är klart kommer du att bli ombedd att logga in på nytt. Notera att du måste använda inloggningsuppgifter som du använde på din WordPress sida innan. Detta då du precis har flyttat den till oss.

När du loggat in så kommer du se att alla dina inlägg, kommentarer, bilder, teman är importerade. Det enda du behöver göra för att allt ska vara 100% som innan (fast på nytt webbhotell) är att ändra katalogstrukturen. Detta gör du i administrationsdelen under ”Allmänt”, välj ”Permalänkar” och ställ in så som det var innan.

Under kan du se ett klipp från YouTube om hur det fungerar.

Vi har även testat andra plugin som fungerar bra på vårt webbhotell likt detta över. Dessa är Duplicator (gratis) och Backup Buddy (från 500 kr). Notera att alla tre är veriferade att de fungerar på vårt webbhotell. De fungerar även bra om man vill ta extra kopior på sin WordPress webbplats för säkerhets skull.

Har du något att tillägga om denna WordPress migreringen är du välkommen att lämna en kommentar under. På det sättet blir denna guiden ännu bättre!

 
One Response to "Flytta WordPress till nytt webbhotell"
  1. blank Magnus skriver:

    Rekommenderar backup buddy. Använder det vid flytt en gång och nu har jag också nytta av det för mina backupper till dropbox:)

    1 klick, sen automatiseras allt! Värt pengarna många gånger om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *