Gratis SEO råd

Posted · Add Comment

Titt som tätt händer det att jag får e-post från kunder som vill ha SEO råd av mig. Det kan vara frågor som om varför deras webbplats inte rankar så värst högt som deras konkurrenter eller en fråga om vad de behöver göra få någon on page  eller off page lösning för att resultatet ska bli bra. Och självklart hjälper jag kunderna med detta, samt även företag som inte är kunder få hjälp med detta. Jag tar inget betalt, så tjänsten är helt gratis. Men oftast måste jag erkänna att de frågor som ställs är sånt som företagarna inte kan lösa på egen hand för att de varken har tid eller kunskapen om hur man gör. Så då kan det hända att de låter mig göra arbetet åt dem i stället.

SEO tar tid, det är inget man kan göra och lära sig över en natt. Jag har flera års kompetens bakom mig där jag själv gjort tester som har visat sig fungera för mig. Att en person som startat sin första webbplats kan säga sig kunna sökmotoroptimering tror fel. Det är inget man lär sig snabbt utan att testa själv, och oftast så tar ett test några veckor om inte månader. För det är ju sökmotorerna som bestämmer hur en webbplats ska rankas, inte sökmotoroptimeraren. Så därför måste man arbeta i sökmotorns takt. Arbetar man för snabbt så hinner man inte analysera slutresultatet och kan då inte säga om något fungerade eller inte.

Sökmotorerna har sina egna regler och riktlinjer, bryter en webbplats mot dessa så kan det blir tråkiga konsekvenser. Även om det inte var meningen av webbutvecklaren att göra en åtgärd som bryter mot reglerna så kan en hel webbplats bli borttagen ur en sökmotor. Jag har inte varit med om detta själv, men jag har kollegor som råkat ut för det. Och då är det bara att skrota hela sajten, eller vänta i något år tills webbsidan kommer tillbaka.

Alla har vi olika yrken. En hantverkare gör sitt jobb, en doktor gör sitt. Inte låter man en doktor göra en hantverkares jobb eller tvärt om. Precis så är det med sökmotoroptimering också! De som inte kan SEO ska låta ett proffs göra det så inga tråkigheter uppkommer. Man kan inte ha kompetens inom allt, men det man har inom ska man ta betalt för.

Läs mer om hur jag sköter sökmotoroptimering till kunder.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *