Högre ranking på Google med SSL certifikat

Posted · Add Comment

Google gick i förra veckan ut med att ”säkrare webbplatser” får en minimal ranking fördel i sökresultaten. Vi talar då om Secure Sockets Layer (SSL) certifikat där en webbplats resulterar i ”https” istället för ”http”. Google säger att detta påverkar mindre än 1% av sökningar som görs globalt. Även om det låter väldigt lite så pratar vi om miljarder sökningar världen över varje månad.

Det är inte så konstigt att Google vill ge fördelar till webbplatsägare som använder SSL. Dom om någon ser hur mycket information som läcker ut till obehöriga på Internet. Och detta vill Google nu stoppa genom att lägga in detta i sina algoritmer till fördel för säkerheten.

SSL med ”https” är inget nytt, det används främst av e-butiker för att skydda kunders uppgifter men även annan viktig data information. Den webbplatsen som använder detta får all trafik som skickas mellan besökarens dator, till och från webbplatsen krypterad. På detta sättet minimerar man intrång samt att 3:e part får tillgång till information som skickas mellan servrar på Internet. Det enda som kan vara en aning negativt med detta är att laddningstiden för en webbplats ökar, men detta också minimalt.

Kan alla webbplatser ha SSL certifikat?

Ja, självklart. Men för att detta ska bli verklighet krävs det att webbplatsen/domänen har en dedikerad IP-adress samt ett SSL certifikat. En dedikerad IP adress kan man köpa genom vårt webbhotell till en kostnad av 39kr/mån. Vi samarbetar även med ett större företag som erbjuder säkert SSL certifikat från så långt som 220 kr/år. Köper kunder certifikat därifrån hjälper vi givetvis till med installationen utan någon extra kostnad.

Din kostnad för Dedikerad IP-adress och SSL certifikat

  • Dedikerad IP adress 39 kr/12 månader = 468 kr
  • 2048 bit SSL certifikat i 12 månader (från) = 220 kr

– Din totala kostnad hos oss: 688 kr (för 12 månader)

Kontakta våran kundtjänst för mer information.

Ska man välja SSL om man vill ranka bättre?

Den stora frågan inom SEO världen är man man ska välja SSL på sin webbplats eller inte. Känslorna är blandade om man tittar på forum och Twitter. Search Engine Land har i vilket fall plockat ut sina favoriter som folk twittrat om nu under 1 veckas tid.

Även om kommentarerna från Twitter inte är så positiva så ser man att flera webbplatser lägger till https med certifikat på sina webbplatser. Efterfrågan från våra webbhotellskunder har även också ökat vilket är roligt. Och det är inget fel med att vilja skydda sin webbplats och besökare, det är högst prioriterat på webbhotellet som erbjuds av oss. Hur mycket detta påverkar ens ranking låter vi vara osagt då det är väldigt svårt att säga på en sån här kort tid. Och Google gör det inte enklare för SEO analytiker då dem släppte en större algoritm uppdatering runt den 8 Augusti. Innehåll den SSL algoritmens fördel eller andra viktiga parametrar eller kanske båda – har du svaret?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *