Installera WordPress genom cPanel

Posted · 3 Comments

Uppdatering 2014-01-26: Installera WordPress automatiskt med svenska språkfiler! Guiden under fungerar fortfarande, dock kan du endast väljer engelska språkfiler till den installationen.

Guiden under gäler inte längre, vänligen använd länken över för att installera WordPress.

Som du nog redan vet har vi ett väldigt flexibel webbhotell som man kan göra i princip allt med. Idag tänkt vi berätta för dig hur du kan installera WordPress med några få knapptryck. Vi kallar det one click install och är väldigt enkelt att använda för vem som helst. Förutom WordPress kan du även installera Drupal, Joomla eller vilket annat verktyg som finns i fantastico. För alla programmen är lika enkla att installera som WordPress.

Uppdatering: Vill du installera WordPress manuellt hittar du en guide här.

5 enkla steg

 1. Logga in i din kontrollpanel.
 2. I din kontrollpanel ska du leta upp Fantastico som du finner under Program i listan. Du ser en bild på det under.
  Bild som beskriver hur man hittar rätt
 3. Efter du gått in på Fantastico kommer du se en lista med en massa program till vänster. Tror det ligger runt 50 program som man kan installera med one click install och mer tillkommer hela tiden. Men idag fokuserar vi på WordPress, men som vi nämnde tidigare kan du använda denna guiden för att installera vilket annat program i listan som helst. Du ser en bild under hur det ser ut inne i fantastico.
  Se lista med program i fantastico
 4. Nu har du kommit till slutpunkten i denna enkla guiden över hur man installerar WordPress. Det du ska göra nu är att klicka på WordPress i listan med program. När du gjort det kommer du bli tillfrågad om du vill installera WordPress på din domän. Har du flera väljer du den domänen du vill ha det installerat på. Klicka ”New Installation”. Upp kommer en ruta med inställningsalternativ, du ser en bild på det under.
  Guide över hur man installerar WordPress i cPanel
 5. Välj först vilken katalog du vill ha det installerat i. Lämna blankt för att få det under http://dindoman.se. (vill du ha ”www” innan ställer du in detta senare inne i din administrationsavdelning i WordPress). Efter väljer du användarnamn och lösenord. Skriv även in korrekt e-postadress om den som visas är fel. Sen klickar du bara på Install WordPress och 2-3 sekunder senare är det installerat!

Genom dessa 5 stegen har du nu installerat WordPress utan att ha några vidare kunskaper om databaser eller annat krongel. Visst var det enkelt? För att logga in på WordPress går du till http://dindoman.se/wp-admin/ där skriver du in dina inloggningsuppgifter och sen är du inloggad och kan administrera din WordPress hemsida. Vill du ha mer hjälp med WordPress kan du gå till den svenska delen som finns på http://sv.wordpress.org/. Där kan du ladda ner språkfiler och ta del av annan information om hur du kommer igång med WordPress.

 
3 Responses to "Installera WordPress genom cPanel"
 1. blank Ingegärd Andersson skriver:

  Varför kan man inte ha de svenska versionerna av programmen i fantastico, så att man slipper komplettera med svenska språkfiler?

  • blank webbdo skriver:

   Hej!

   Tyvärr finns det ännu inte tillgängligt i fantastico. Men när det för det kommer vi att lägga in det till alla kunder som vill ha det som standard.

 2. blank webbdo skriver:

  Nu kan ni installera WordPress automatiskt med det svenska språket. Läs mer här: http://www.webbdo.se/automatisk-installation-av-wordpress-pa-svenska/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *