Lägg till extra domäner

Posted · 3 Comments

På vårt webbhotell kan du lägga till extra domäner till ditt konto utan extra kostnad. Beroende på vilket webbhotellskonto du har kan du lägga till olika många domännamn. Det minst konto, Webbdo Silver kan du ha 2 tillägsdomäner och det största Webbdo Diamant kan du lägga till hela 1000 extra domäner. Så för den mer professionella webbanvändaren kan ett större konto vara ett bra alternativ.

Så lägger du till domännamn

 1. Logga in på ditt konto.
 2. Leta upp ”Domäner” i kontrollpanelen och välj sen ”Extra domäner”. Du ser en bild på detta under.
  Guide som visar hur man lägger till extra domäner till sitt konto
 3. Du kommer sedan att komma till en sida där du får skriva in ditt domännamn som vill lägga till. Har du inte ändrat namnservrarna för domänen måste du först skapa en katalog för den. Vilket du gör via din FTP eller under filhanteraren i kontrollpanelen. Har du redan ändrat namnservrar för domänen till (ns1.webbdo.se och ns2.webbdo.se) är det bara att lägga till den direkt. Du skriver in domänen, valfritt användarnamn samt katalog och lösenord. Du ser bild på detta under.
  Inställningar för att lägga till domän
 4. När du klickat på ”Addera domän” är det klart. Då är det bara för dig att ansluta till din FTP och lägga upp filer för din hemsida i katalogen du valt. Får du ett felmeddelande kan det vara så att du inte pekat om din domän till våran server. Det du kan göra då är att peka om den eller skapa en katalog manuellt via din FTP. Då ska det gå att lägga till domänen utan problem. Att skapa en katalog innan man flyttat domännamnet kan vara bra för den som vill lägga upp innehåll innan man ändrar namnservrar. Då blir det minimal nertid för domänen.

Vi hoppas nu att du fått lite mer insikt över hur man lägger till extra domäner på sitt konto. Har du lagt till max antal kan du uppgradera ditt konto till ett större. Kontakta kundtjänst så hjälper de dig att göra detta. Du betalar då mellanskillnaden av vad du har kvar på ditt avtal hos oss. Ingen extra avgift tas ut för det.

 
3 Responses to "Lägg till extra domäner"
 1. blank Ingegärd skriver:

  Det går inte att flytta in domäner utan att först peka om dom.Saknar information om hur det går till

  • blank webbdo skriver:

   Hej!

   DNSerna måste känna av att domänan är pekad till vår server. Annars fungerar det tyvärr inte.

   Vill du flytta innehåll innan domänan är flyttad?

   1. Har du innehåll som behöver flyttas på domänen måste du först skapa en subdomän manuellt (valfritt namn). Därefter lägga upp innehållet i mappen (subdomänen).

   2. Ändra sedan namnservrar.

   3. Logga in i din kontrollpanel och klicka på ”lägg till domän”. Välj domänen och hänvisa den till subdomänen du skapade.

   Sen är det klart, nu är det bara att vänta tills domänen är fullt ompekad vilket kan ta upp till 48 timmar att fullfölja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *