Länkar är SEO bränsle

Posted · Add Comment

SEO bränsle

När det kommer till att synas i sökmotorerna så är sökmotoroptimeringen ett måste för att lyckas! Den största hjälpen är att få länkar som pekar till ens webbplats. Man kan se det som bränsle som man använder till sin bil. Tankar man inte så rullar inte bilen framåt, och det gör då heller inte webbsidor som inte får länkar till sig. Det bästa är att få länkar från andra webbplatser som är relaterade till ens egna sida, annars så är vilka länkar som helst bra om de inte kommer ifrån dåliga sajter som Google inte alls gillar. Så vilka sidor gillar inte Mr Google?

Uppdatering 2016-01-19: Idag har länkar ett högt värde för att få högre ranking i Google och Bing. Dock måste vi påpeka att det finns många andra aspekter som väger stor tyngd som inte är relaterat till länkar. Vad detta är kan du läsa i en 160 sidors lång dokumentationsbok från Google själva.

Vilka länkar är bra och delvis dåliga?

Google har sitt egna system att bedöma sidor, är sidan för spammig eller har för många dåliga utgående länkar som egentligen inte har något värde i sig så är det inte bra. Ett exempel på detta är länk farmar som länkkataloger. De spelar ingen som helst roll idag, att lägga till sin länk på flera av dessa ger inget högre värde enligt oss på Webbdo men det ger ändå lite bränsle. Vi har gjort flera tester med olika sidor och det ger inte så värst bra push som man kanske hoppats på, men lite. Ska man lägga till sin länk så ska man satsa på kataloger av värde (över pagerank 4-5). Delvis länkarkiv som underhålls och som det tas hand om. Det ska vara manuell granskning och heller ska de inte acceptera försäljning av länkar.

Sökmotorn Google har svårt att skilja på köpta och naturliga länkar när det kommer till länkarkiv. Flera sökmotoroptimerings bolag använder sig idag av detta (inte vi), det blir enkelt för dem att lägga till och ta bort länkar från företag som anlitar de. Vi sysslar inte alls med det. Vi vill ha nöjda kunder som återkommer till oss, detta får vi genom att redovisa vilka sidor som vi publicera länkar på.

SEO bränsle av högsta kvalité får man från sidor med hög trust och pagerank (PR).

Google gillar bloggar, det ser man för att dessa sidorna ligger högt upp i SERPen på flera konkurrens aktiga sökord. Varför gör de det? Jo, för att bloggsidor oftast uppdateras hela tiden med nytt innehåll, det händer inte lika ofta på en statisk webbplats. Alla sökmotorerna älskar nytt innehåll inte minst Bing som är Microsofts nya sökmotor. Den listar nytt innehåll hela tiden på olika sökningar. Har en sida precis blivit uppdaterad eller en ny artikel blivit skriven så ligger den högt upp i SERPen. Bloggar är ett bra alternativ att få länkar ifrån för att öka sitt SEO bränsle i sökmotorerna. Google litar mer på dessa sidor än ett länkarkiv. Det har dock på senare tid under 2015 -2016 blivit mer smutsiga länkar på även bloggar. Detta för att sidorna inte fokusera på ett ämne eller bransch. De skriver om lite allt möjligt och länkar hejvilt. Detta är inte bra ut ett SEO perspektiv. Får man en länk från en blogg som länkar till olika källor som inte är betrodda och man vid ett senare tillfälle själv får en länk från en sån plats. Då kan det skada istället för att ge bränsle till ens SEO kampanj.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *