Lokala sökresultat

Posted · Add Comment

Google vill göra Internet snabbare. För bara ett par månader tillbaka utlyste de till webbutvecklare att snabbheten på webbplatser kommer att räknas in i deras algoritm att ranka sidor i sökresultatet. Nu har även en annan uppdatering kommit från deras sida, och det handlar om lokala sökresultat som ska spara in en massa tid för användaren av sökmotorn Google. Den nya uppdateringen som rullat ut heter Google Places och Sverige får vara med att testa den på allvar. Denna funktionen gör så att du som användare slipper leta en massa efter det du söker. Google vill att du ska hitta det mesta på hemmaplan (runt omkring där du bor). Och det gör du med Google Places och deras nya kartfunktion.

För att testa så har jag på google.se gjort en sökning på ”biluthyrning”.

Om du gjort denna sökningen så kommer du inte alls få samma resultat som jag fått. Utan du kommer att få ett sökresultat som visar var du kan hyra en bil närmast där du bor. Då jag bor i Älmhult så visar det företag runt omkring min ort där jag kan åka för att hyra en bil. I vanligt fall, om man bor i en större stad så bör man få upp fler träffar än vad jag fått. Just nu så finns det inga företag listade i Älmhult som har biluthyrning, trotts att det finns! Detta för att de inte lagt till sig på Google Places vilket är ett stort misstag från deras sida då de förlorar kunder på detta. Förutom en karta så listas även de lokala sökresultaten telefonnummer direkt till företagen i sökningen. Samt adressen där jag kan hitta tjänsten jag letar efter. Under ser du en kopia av ett företag i Växjö som erbjuder biluthyrning.

Lägg till ditt företag i Google Places

Om du inte redan gjort detta så bör du göra det omgående, det tar inte mer än 5 minuter att göra och är helt gratis! Först måste man skapa ett Google konto, detta kan man göra direkt på startsidan av Google Places. Sen när den nya användaren verifierat det så kan man börja att lägga till uppgifter om sitt företag samt logga om man vill. Skriva en kort beskrivning om vad man erbjuder, därefter lite andra uppgifter så som om man tillåter kortbetalning, faktura eller både och. Man lägger även in nyckelord för vilken bransch man befinner sig i. Då Webbdo är en webbyrå så har vi exempelvis lagt in att vi erbjuder webbhotell. Men även sökmotoroptimering och webbdesign som älskas av sökmotorerna. Då när en lokal sökning görs av en användare runt omkring Älmhult så kommer vi att bli listade där. Och nu när det inte är så pass många företag som lagt upp sig på Google Places så har man högre chans att få mer kunder tack vare denna nya funktionen.

Google Places och sökmotoroptimering

Då sökmotoroptimering handlar om att optimera en webbsida för att hamna på en så bra placering som det bara går efter relaterade sökord, så kan man säga att Google Places är en del av detta nu. Det handlar mer om lokal sökmotoroptimering än global. Det är även mycket enklare att göra denna optimeringen då det inte alls tar så lång tid, samt att det inte är så svårt som den traditionella. Så in princip kan vem som helst kalla sig sökmotoroptimerare, i alla fall för lokala sökresultat!

För sakens skull så kan jag meddela att webbdo.se hade 18 unika besökare igår tack vare denna funktionen i sökmotorn. Så det lönar sig att lägga till sitt egna företag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *