Lösenordsskydda mappar i cPanel

Posted · Add Comment

En del saker vill man hålla privata på sin domän. Det kan vara filer i en mapp eller andra uppgifter. I denna enkla guiden får du redan på hur du kan göra i din kontrollpanel cPanel för att sätta lösenord och användarnamn.

   1. Börja med att logga in på cPanel.
   2. När du är inne ska du leta efter en ikon som heter ”Lösenordsskydda mappar med Webprotect” och klicka på den. (Den finns under fliken säkerhet). Du ser en bild på hur den ser ut under.Bilden visar var man hittar Webprotect i cPanel
   3. Upp kommer en lista med alla dina mappar som du har under ditt konto i cPanel. Vill du lösenordsskydda en undermapp i någon av dessa klickar du på mapp-ikonen. Vill du skydda en hel mapp som listas klickar du på namnet. Du ser en bild på det under.Mappar i cPanel som kan skyddas
   4. I vårt exempel skapade vi en mapp under /public_html/ som heter /testskydd/. Och det är denna vi valt att skydda med lösenord och användarnamn så att ingen annan än vi kommer åt denna.Så här står det på sidan som kommer uppLösenords skydd låter dig kräva användaruppgifter för att ansluta till en viss katalog. När du lösenordsskyddar en katalog, ska du komma tänka på vissa saker. Skydd av en katalog skyddar även alla under kataloger i den katalogen. Samt att du måste skapa användare som har access till den katalogen. Du kan namnge katalogen, oavsett vad den heter nu.
   5. Klicka på spara efter att du namngett katalogen med valfritt namn. Efter klicka på ”gå tillbaka” och välj användarnamn och lösenord och väljer att addera det till katalogen du nyss skapade. Bilden under visar hur det ser ut.
    Skydda katalog/mapp med användarnamn och lösenord
   6. Nu kan du gå till din mapp i webbläsaren för att se så att det fungerade. Får du upp en ruta som kräver användarnamn och lösenord så har du lyckats lösenordsskydda din mapp.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *