Migrering av servrar till VLAN

Posted · Add Comment

För att hålla lika hög kvalité på vårt webbhotell som vi alltid har gjort har vi tagit ett beslut om att migrera över alla servrar till VLAN. Detta kommer stabilisera företagets servrar och ger en ökad prestanda och trygget för exempelvis DDoS attacker. Även andra fördelar finns med VLAN som nu gjort att vi bestämt att flytta över till detta. Alltså, ännu ett alternativ till att välja oss som webbhotellsleverantör (om du inte redan gjort det)!

Namnservrar och dedikerad IP-adress

Migreringen är planerad på Lördag, den 20 December klockan 04.00 – 05.00. Nertiden kommer att vara omkring 45-55 minuter vilket medför att all kommunikation till- och från webbhotellet kommer vara nere under denna tiden. Vi ber om ursäkt för detta, tyvärr går denna flytten inte att göra utan att det medför nertid (även om vi önskat det).

Kunder som har en dedikerad IP-adress hos oss kommer att bli kontaktade inom 4-5 dagar för att få ytterligare information om vad VLAN kommer att påverka för just dem. I det stora hela så kommer den gamla IP-adresserna att följa med men efter 40 dagar kommer dessa att löpa ut. Kunder som har en dedikerad IP-adress idag kommer att erhålla en ny i VLAN nätverket utan extra kostand.

Har man inte en egen IP-adress för sin domän behöver man inte ändra något. Våra namnservrar kommer att vara demsamma som tidigare. Du som kund behöver inte ändra några inställningar för detta. Har du därimot pekat domänen till våran miljö genom att använda IP-nummer kommer vi att presentera nya IP-nummer i detta blogginlägget efter att migreringen är gjord. Notera att dem gamla IP-nummerna kommer att fungerar minst i 40 dagar efter att denna migreringen är gjord. Så ingen panik med att stressa för dig som pekat din domän på detta sättet.

Nya IP-adresser för våra namnservrar:

ns1.webbdo.se: 184.171.244.11 -> 138.128.166.115
ns2.webbdo.se: 184.171.244.12 -> 138.128.166.116

Som du ser är våra namnservrar demsamma men IP-nummerna är ändrade till dem som är markerade över. Vänligen uppdatera IP-nummerna hos din registrar enligt över om du pekat domänen via IP. Har du endast använt namnservrar behöver du inte göra något.

Om du aldrig gjort några inställningar för din domän behöver du inte göra någon ändring.

Webbplatsinställningar och innehåll

Inget kommer att ändras på kundkonton eller för PHP/MySQL. Det enda som ändras är det som är beskrivet ovan. Även om detta är självklart för många väljer vi ändå att skriva ut det här på bloggen för att dela med oss av denna informationen.

Vi tackar för er förståelse i migreringsbeslutet och vill passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gått nytt år!

P.S. För utvecklare har vi en överraskning i mellandagarna gällande MySQL och PHP. D.S.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *