Nytt affiliate projekt till hösten?

Posted · Add Comment

Vi är i början av September och vädret i södra Sverige har knappast varit bättre än nu. Solen skiner (då och då) och graderna är omkring 15 strecket. Det är härligt trotts att sommaren i stort sett är slut. Men inte ska man bli hängig för det, på hösten är det nystart för många affiliate projekt – kanske även ditt?

Planering vid en dator

Som en affiliate sa häromveckan – Det är på hösten man får den där tändningen till att producera och vilja utveckla när man ändå inte kan vara ute på grund av kylan. En extra kick är också att folk surfar oftare vilket leder till mer besökare och affiliate inkomster för mig.

Är du en webbutvecklare som älskar att bygga upp hemsidor och driva trafik? Då tycker jag att du ska ta vara på vårat erbjudande om webbhotell + domännamn för endast 297 kr för ett helt år! Det ger dig en bra och billig start att påbörja ett nytt projekt på.

Som affiliate kan man tjäna pengar på allt som säljs via Internet – man behöver inte ens ha företag. Det finns provision att hämta överrallt. Se bara på annonsering.se som är en bra samlingsplats att börja på. Där återfinns även Webbdo som ger bra provision till affiliate/återförsäljare för att de skickar kunder. Mer detaljerad information kan också läsas på våran sida här. Om du vill satsa på en annan bransch förutom webbhotell och domännamn så är det bara att dyka ner och hitta den branchen som passar dig bäst. Tar man något som man dessutom gillar så blir både projektet och hemsidan bättre.

5 steg till att börja som affiliate?

Vi ska inte göra denna guiden eller vägledningen mer avancerad än den behöver vara. Vi har bara listat det absolut nödvändigaste för dig som vill påbörja ett affiliate projekt nu till hösten och vintern.

Glödlampa som föreställer planering

1. Tänk ut en idé om vad du vill ha på din hemsida

För att man ska få energin till att verkligen göra något helt eget måste man ha en idé till vad det kan vara. Det första du ska välja ut är en bransch som du skulle kunna tänka dig skriva om och då samtligt tjäna pengar på. Vet du redan nu vad det är, ta dig till annonsering.se och kolla om det finns företag som kan tänkas betala för annonsering på din sida.

Finns det företag? Bra, ta dig vidare till nästa steg.

2. Sprid informationen genom din egna domän

Det finns idag gratis sidor som man kan använda sig av för att sprida sin information. Men ur vårt tycke och många affiliate bolag ser helst att man har en egen domän då detta ser betydligt mer proffesionellt ut. Även besökare som i framtiden kommer att besöka din hemsida kommer se en egen domän som något positivt!

Hos Webbdo kan du få en riktigt bra deal just nu med webbhotell + domännamn i ett helt år för endast 297 kr. Det är en bra början och en billig start för ditt nya projekt.

3. Skapa grunden för din hemsida

Det är denna punkten som kan skrämma bort de flesta från att börja med ett affiliate projekt. Många tror att man behöver teknisk kunskap om HTML/CCS samt databashantering. Men så är inte alls fallet idag. Ser man tillbaka 15 år på hur man tidigare webbutvecklade så var det precis så här, men tiderna förändrats…

Genom vårt webbhotell kan du som kund installera applikationer med databaser helt automatiskt. Exempel på ett populärt program som vi erbjuder är WordPress. Vi har automatisk installation av WordPress. Du behöver endast välja användarnamn, lösenord samt var på domänen du vill ha installationen. Och sen är det klart! Det tar alltså inte mer än några minuter. Enkelt eller hur?

Efter du valt plattform enligt över eller annan applikation så har du gjort grunden för hela din hemsida.

4. Börja bygga upp din hemsida

Om du valde WordPress enligt över har du tusentals designteaman att välja på som dessutom är kostnadsfria. Det finns premuim teman men det är absolut inte nödvändigt i början. Det kan du välja att byta till senare om du vill (när du börjat tjäna pengar på sidan). Vi har en artikel om hur du kommer igång med WordPress här.

Din hemsida är nu skapad och du har valt ett passande tema som du trivs med. Det du måste göra nu är att lägga till text, bilder och kanske någon video från YouTube för att göra den attraktiv för besökare. På denna punkten kan din fantasi flöda. Testa att göra på ett sett nu från början. Känns det inte rätt efter någon månad har gått kan du alltid ändra det igen. Svårare än så är det inte. Inget behöver vara prefekt från början.

Ett tips är att läsa våran artikel om vad du ska försöka undvika på din webbplats. Har du redan några saker som är listade där kan du alltid ändra om. Eller håller du inte alls med vad som står i artikeln och kör på något helt eget, valet är fritt!

5. Din hemsida är nu klart – ansök till affiliate program.

När du känner att din hemsida är klar och att det skulle se bättre ut med lite reklam i form av banners, textlänkar eller annan annonsering. Då är det dags att anöka till ett passande affiliateprogram. På sidan annonsering.se hittar du flera kategorier med hundratals företag att välja mellan. Gå till kategorin som passar din sida bäst. Se vilket affiliateprogram som representera det och skapa ett konto där och ansök. I skrivande stund ser det ut att vara Adrecord som idag representerar 238 företag som ser störst ut (varav 1 är Webbdo). Finns företag där som passar till din sida så rekommenderar vi det bolaget framför de andra affiliatenätverken.

Tack för att du tog dig tid att läsa denna artikeln. Vi hoppas du har mycket nytta av den. Ett inlägg om mer avancerad teknik som spårning och att driva besökare till sin hemsida är planerad. Denna kommer att publiceras på våran blogg som alla andra inlägg. Hoppas på ett återseende snart!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *