Öka säkerheten med BankID och inloggning på webbhotell med cPanel

Posted · Add Comment

BankID och inloggning på webbhotell med cPanel är två olika processer som har en sak gemensamt: säkerhet. BankID är en elektronisk legitimation som används för att säkert identifiera sig på internet och genomföra elektroniska transaktioner. cPanel är en webbapplikation som används för att hantera webbplatser och webbhotell. I båda fallen är säkerhet en kritisk faktor som måste beaktas för att skydda användarna och deras data. Läs hur du loggar in på cpanel här.

Bankid - logga

Säkerheten runt BankID

BankID är ett säkert och praktiskt sätt att identifiera sig på internet. BankID fungerar genom att användaren identifierar sig med sin personliga kod och identifieringsmetod, som kan vara en smart kortläsare, en mobilapp eller en säkerhetsdosa. BankID är godkänt av Finansinspektionen och uppfyller alla säkerhetskrav.

Då BankID är en av de mest använda formerna av elektronisk identifikation i Sverige och används för att genomföra banktransaktioner, signera avtal och ingå avtal online. För att skydda BankID mot missbruk är det viktigt att användaren följer några grundläggande säkerhetsrutiner. Först och främst bör användaren aldrig delge sin personliga kod eller identifieringsmetod till någon annan. Användaren bör också regelbundet byta ut sin personliga kod och identifieringsmetod för att öka säkerheten.

Brandvägg o cpanel - aktiv status

BankID är också skyddat mot hacking genom krypteringsteknik och säkerhetscertifikat. Användare kan vara säkra på att deras personliga uppgifter och transaktioner är skyddade och säkra med BankID.

Säkerheten runt inloggning på webbhotell med cPanel

cPanel är en webbapplikation som används för att hantera webbplatser och webbhotell. cPanel är en av de mest använda webbapplikationerna för att hantera webbplatser, eftersom den är enkel att använda och har många funktioner och verktyg. Givetvis använder vi på Webbdo denna kontrollpanel till samtliga av våra webbhotellskunder. För att logga in på cPanel måste användaren ange sitt användarnamn och lösenord.

Brandvägg hos Webbdo

Säkerheten runt inloggning på webbhotell med cPanel är viktig för att skydda användarens data och webbplats. För att öka säkerheten bör användare använda en stark och unik lösenord som inte är lätt att gissa eller hacka. Användaren bör också se till att webbhotellleverantören erbjuder säkerhetsfunktioner som SSL-certifikat, brandvägg och säkerhetskopiering. Webbdo använder detta som standard i sitt nätverk.

Om du är kund hos Webbdo och vill aktivera detta kan du kontakta våran kundtjänst som kan aktivera detta på ditt webbhotell hos oss.

Relaterade artiklar om säkerhet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *