Pagerank uppdatering

Posted · Add Comment

Uppdatering 2016-01-08: Google har inte släppt ”data” för PageRank på flera år. Frågan är om de kommer att återinföra detta eller inte… Om så kommer vi att skriva på detta i våran blogg.

Google som uppkom och som sköter pageranken uppdaterar inte hela tiden, inte ens när en hel webbplats uppdateras. För er som inte vet vad pagerank är så kan ni läsa mer här. För några dagar sen bestämde sökmotorn Google att de skulle frisläppa sin pagerank till alla sajterna som är indexerad i deras söktjänst. Med detta så blev en del sajter högre rankade än andra, vissa står kvar på samma och andra få borttagen pagerank (PR). Varför gör Google detta?

Google som i flera år har varit den dominerande sökmotorn ville på ett enkelt sätt hjälpa alla webmasters att ranka deras webbplatser. Detta gjorde de genom att ge ut PR till alla sajter de har i sin sökmotor. Det är ett sätt för andra att se vad Google tycker om deras sajt. De flesta säger att PR inte är något man ska gå efter, och jag håller med till en viss del. Dock så utersluter jag inte det helt. Jag använder den flera gånger per dag när jag granskar webbplatser. Jag ger mer respekt till en webbsida med PR 5 än en med PR 3. Detta är för att jag vet vad som krävs för att komma från 3-5 i rankningen.

Denna webbplatsen fick en uppgradering från pagerank 0 till pagerank 3 på startsidan. Och det var inte så konstigt. Webbdo är en ny webbplats, den har inte heller så många indexerade sidor eller inlänkar. En PR 3 var klart väntad.

Vad fick din webbplats för ny status?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *