Penguin 1.1 är nu släppt

Posted · Add Comment

Bild på en pingvin med glasögon

Under helgen släppte Google sin uppdatering av Penguin 1.1 som är deras vapen mot spam i sökresultaten. Det är fortfarande oklart om de har släppt lite på sin ”regler” eller skärpt dem. Vad som sägs om just Penguin är att den sorterar bort sidor med tunna länkprofiler och ensidiga ankartexter. Den som jobbar aktivt och aggressivt med länkar har troligen träffats av pingvinen.

Då kan en sökning som man låg bra till på innan vara helt försvunnen från sökresultatet. Något som vi själva märkt är att denna uppdateringen inte straffar en hel domän. Om, så är det i så fall väldigt lite som är svårt att analysera i dagsläget. Den riktar istället in sig på nyckelord som det förekommer sökningar på ofta.

Så här ser det ut om man påverkats av Penguin uppdateringen från Google på ett sökord.

Ranking i sökmotorn Google

Som du ser i grafen över så skedde den första negativa trenden den 24 April. Exakt det datumet rullade den första Penguin ut. Efter det så dalade sidan neråt hela tiden fram tills den 25 Maj då Google släppte version 1.1 av uppdateringen. Och då återgav Google nästan samma position som det var innan filtret släpptes för detta sökordet som jag låter vara osagt. Vill du kolla din egna ranking historik för ett specifikt sökord kan jag rekommendera gserp.se som är en enkel och gratis tjänst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *