Personlig identitet på Internet

Posted · Add Comment

Skicka e-post över hela världen personligen

Jag läste för ett tag sen i IIS nyhetsbrev om att personer främst registrerar .se domäner för att skapa en identitet på Internet. Och jag tycker att det är helt rätt, man sticker då ut från andra som använder hotmail eller gmail etc. För registrerar man en .se domän så är det bara du som kommer att ha den e-postadressen.

Om vi säger att du är intresserad av domänen mittnamn.se då kan du skapa en e-postadress som är hej@mittnamn.se och ingen annan kan ha @mittnamn.se som du kan! Du behöver ju självklart inte ha ”hej” i början av adressen, det kan du välja själv. Med detta menar IIS.se att många registrerar domäner för att skapa en identitet på nätet. Och nu när det går att registrera å, ä, och ö i en domän så kan fler använda sitt korrekta efternamn i domänen.

Inte bara domännamn är personliga, utan även de sociala nätverken som Facebook och Twitter. Där visar folk upp foto, personliga tankar och mycket annat. Jag tror helt klart på att man vill visa upp vem man är, man vill inte dölja sig i en text. Utan man vill synas så att andra får se vem man är.

Följ mig på Twitter där jag dagligen skriver vad jag hittar på samt erbjudande från Webbdo och mycket annat!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *