PHP-minne tilldelas på varje konto

Publicerad klockan 09:13

Webbhotell med 256MB PHP-minne

Vi har länge erbjudit hela 356MB PHP-minne (memory_limit) på varje webbhotellskonto som standard. Detta trotts vårt låga pris på webbhotell som finns från 49 kr  / månad. Webbdo Diamant som är vårt största paket har ännu mer kraft med totalt 1024MB i dedikerat PHP-minne. Mer finns givetvis att köpa till – allt beroende på hur krävande din hemsida är.

PHP-minne behöver man för att sköta om alla bakgrundsprocesser för sin webbplats. Har man inte tillräckligt av det som ens webbplats kräver kan man få olika server fel (500) som visas för besökarna. Det kan även ställa till det för vissa processer som körs. Bland annat så kan uppdateringar hänga sig om man inte har tillräckligt med ledigt PHP-minne på sitt konto. Men då vi erbjuder 356MB / konto så kommer man väldigt långt med detta. Det finns idag webbhotell som endast har 64MB minne per konto. Men detta tycker vi är lite väl lågt, därför erbjuder vi en aning högre till våra kunder.

356MB är inte tillräckligt för alla

Bild på PHP-minne - Graf

En del som driver större webbplatser behöver mer än 256MB PHP-minne, det är inget konstigt med det. Vi kan mäta varje enskilt konto för att se förbrukningen av PHP-minne. Detta genom vårt tillägg CloudLinux som vi har installerat på vårt webbhotell. Om man utnyttjar hela 356MB kan man välja att uppgradera till vårt Diamant konto för att erhålla 400% extra minne.

Om du är kund till oss och använder för mycket PHP-minne så har du blivit kontaktad av oss. Du kan då välja att uppgradera (kostar 29 kr/mån – betalas årsvis) med ytterligare 256MB eller välja ett större konto. Då får totalt 1024MB PHP-minne för ditt konto eller mer om du behöver det. Annat alternativ är att försöka reducera förbrukningen av ditt PHP-minne. Dock rekommenderar vi inte att redigera i din PHP-kod om du inte har kunskapen om detta.

Vill du uppgradera till 512MB PHP-minne?

Uppdatering 2017-07-08: Webbdo Diamant har nu 1024 MB PHP minne som standard. Behöver du mer än detta kan du som beskrivet under uppgradera för en låg kostnad.

Vi har nu möjlighet att isolera varje enskilt konto så att ingen annan tar av dina resurser mer än du själv. Detta gäller självklart inte bara PHP-minne utan även andra resurser som CPU användning etc. Vi kan idag erbjuda dig att uppgradera med ytterligare 256MB PHP-minne till en väldigt låg kostnad av endast 29 kr / månad. Om du driver flera webbplatser på ditt konto eller en större webbplats kan detta behövas. Du kan kontakta oss så kan vi kolla din förbrukningen den senaste tiden. Det är inte alls säkert att du behöver uppgradera för att du inte använder allt ditt minne. Men om du gör det så rekommenderar vi dig att göra det.

Just nu är resurserna tilldelade på detta sättet;

 • Webbdo Silver – 356 MB
 • Webbdo Guld – 612 MB
 • Webbdo Diamant – 1024 MB

Behöver du mer – inga problem, kontakta oss så löser vi det till dig!

Tecken på att du förbrukar allt ditt minne

Det finns flera tecken som kan tyda på att du använder allt ditt PHP-minne. Under har vi specificerat dem vanligaste orsakerna.

 • Din webbplats arbetar långsamt när du klickar runt på den.
 • Administrationsgränssnittet för din webbplats tar tid på sig att göra sitt jobb.
 • Din webbplats visar ”HTTP Error 500 Internal server error” då och då.
 • Andra ”500 error” meddelanden visas när man besöker din webbplats.
 • Flera plugins/tillägg används för din webbplats. Detta tar på PHP-minnet i många fall.
 • Bilder tar lång tid på sig att börja laddas.
 • Bildgallerier på blogg/webbplats.
 • Stora sidor med mycket innehåll – kommentarer på blogg etc.
 • Tung bakgrund på webbplats (oftast bild) som kräver mycket resurser.
 • Skrollar man ner på din webbplats ”hackar” sidan till då och då.
 • Många besökare vid ett visst tillfälle kan orsaka att man använder allt sitt PHP-minne.

Det går tyvärr inte att se exakt vad det är som tar resurser på varje enskilt konto. Vi kan endast se vilken tidpunkt en viss mängd minne används. Kontakta oss om du upplevt något av ovanstående. Då kan det mycket väl vara att du använder allt ditt PHP-minne.

Tänk på att vi har denna begränsningen för att alla våra kunder ska få den prestandan dem förtjänar! Därav fokuserar vi på att kvalité före kvantitet på Webbdo webbhotell!

2 Responses to "PHP-minne tilldelas på varje konto"
 1. Jag vill uppgradera mitt påminner till 612 mb.
  Tar den ökade kostnaden för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.