Planerat underhåll: 16 Februari – MySQL 5.5

Posted · 2 Comments

Beskrivning av MySQL

Uppdatering: Underhållet gick väldigt bra, dock drogs tiden över då analysen av databaserna tog längre tid.Vi hade en nertid mellan 05:55 – 07:11. Under nertiden utfördes en kompilering av systemet.

Vi har som mål att anpassa vårt webbhotell så att det passar alla, oavsett hur en hemsida är uppbyggd! Därför har vi ett planerat underhåll, natten den 16 Februari klockan 01:00 – 03:00. Under denna tiden kan driftstörningar förekomma men givetvis försöker vi att hålla webbhotellet online så mycket det går. Vi kommer behöva kompilera om serven vilket kan leda till 30-60 minuters nertid. Efter detta är gjort kommer noggranna kontroller att göras så att allt fungerar som innan fast en aning bättre!

Underhållet som vi ska genomföra är en uppgradering av MySQL. Den nya versionen efter underhållet blir MySQL 5.5 på alla webbhotellskonton. Det är den senaste stabila versionen som stöds av cPanel som vi använder som kontrollpanel på webbhotellet.

Vi tackar för er förståelse till detta planerade underhållet och önskar er en fortsatt trevlig helg!

 
2 Responses to "Planerat underhåll: 16 Februari – MySQL 5.5"
 1. Åke Larsson skriver:

  Hej, jag har efter er uppdatering av MySQL fått problem med två Joomla-installationer. Jag får upp följande felmeddelande då jag försöker öppna sidorna. Har ni något förslag hur jag kan lösa detta?

  Database connection error (1): The MySQL adapter ’mysqli’ is not available.

  Mvh
  Åke Larsson

  • blank webbdo skriver:

   Hej Åke,

   Det verkar som att du valt PHP version själv för ditt konto och valt att inte ta med ”mysqli”. Jag gick in på ditt konto och aktiverade detta under ”Select PHP version”. Din webbplats laddar som vanligt igen.

   Återkom om du stöter på andra problem.

   Mvh Pierre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *