Planerat underhåll: 20 Januari 2013

Posted · 1 Comment

Uppdatering 20/1 – 13: Allt är åtgärdat och gick enligt planeringen. Tog under 2 minuter att fixa! Tack för tålamodet 🙂

Den 8 Januari hade vi ett oplanerat driftavbrott på nästan 50 minuter, vi ber om ursäkt för detta. Det orsakades av ett fel på våran UPS-enhet som är den enheten som levererar ström till våra servrar.

Bild på kablar kopplade till en server

Denna måste nu bytas ut och det planerade underhållet ska inte ta mer än några minuter. Under denna tiden måste vi stänga av driften av vårt webbhotell. Vi har satt tiden till max 2 timmar utifall något går fel, men normalt tar det bara några minuter och ska inte vara märkbart.

Nu på söndag den 20 Januari 2013 påbörjar vi arbetet klockan 05.00 på morgonen då webbhotellet är som minst trafikerat statistiskt sett.

Vi hoppas ni har översikt med detta och att du likt oss vill att allt ska fungera. Just därför gör vi nu detta planerade underhållet.

För den som intresserar sig för hur det har sett ut med våran drift sedan september 2009 så har vi en extern tjänst som mätt det åt oss. Ta en titt på pingdom och se historiken över alla dessa månaderna. Som du kan se så har vi inte alls haft mycket avbrott. Och med denna nya UPS-enheten så kommer det garanterat inte att bli sämre!

 
One Response to "Planerat underhåll: 20 Januari 2013"
  1. Ingegärd Andersson skriver:

    Något har hänt med våra mailadresser. Det går inte att ta emot mail. sista inkomna mailet var den 19 jan. Avsändaren får felmeddelande. mail failure. Kan detta ha med ert underhållsarbete att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *