Pris för sökmotoroptimering

Posted · 2 Comments

Vad kostar sökmotoroptimering? Analys av SEO tjänst

Vad kostar det om man köper tjänsten sökmotoroptimering av oss på Webbdo? Vi kan faktiskt inte säga på rak arm vad priset är för SEO. Det beror helt och hållet på vad som behövs göras på en kunds webbplats för att uppnå resultatet de själva vill. Vill kunden hamna högt upp på ett eller flera relaterade sökord till deras bransch som är mycket konkurrens aktigt så kan priset springa iväg. Och om vi behöver gå in och göra ändringar (som vi oftast behöver) på kunders webbplatser så kan priset variera beroende på vad som behövs göras.

Det finns flera alternativ som kunder kan välja mellan

Det första alternativet som vi själva vill göra (om kunden tillåter det för vårt pris) är att skaffa så mycket trafik (besökare) från sökmotorerna som möjligt. Till alla dem viktiga undersidorna samt till startsidan av webbplatsen. Detta blir lättare för oss samt så blir hela kundens webbplats lyft till en helt ny nivå.
Allt material måste synas, skribenter som skriver texter måste förstå sig på SEO samt att utvecklarna som bygger webbplatsen måste kunna sökmotoroptimering. Kan allt detta kombineras så kommer företaget att få mer trafik samt så lyfts marknadsföringen till en bredare nivå på Internet. Och allt detta kan vi på Webbdo!

Det andra alternativet är en billigare variant. Vi jobbar enbart med ett fåtal sidor på en webbplats. Vi går in och gör on-page optimering av kundens viktigaste sidor, sedan så kollar vi upp vilka söktermer som är viktigast för den branschen. Vi skaffar länkar, skriver nytt material och gör en så bra optimering som det bara går av kundens webbplats.

Att vi nämner länkar ovanför är för att dessa spelar en väldigt stor roll för hur en webbplats kommer att rankas i sökmotorerna. Länkar flera relaterade webbplatser till en annan sida inom samma bransch, så ger dessa sidorna en röst till den andra sidan. Detta gör då att sidan som vi optimera kommer att hamna högre upp i sökresultatet efter relaterade ord.

Det tredje och sista alternativet är att kunden ber oss att göra en sökmotoroptimerings analys av deras webbplats. Då får kunden fram vad som behövs göras samt vilka länkar som de ska försöka att få till sin webbplats. Vi berättar om text (on-page), meta-taggar, titel, sitemap och mycket mer som behövs ändras eller vara orört på en kunds webbplats. Man kan även kalla delar av detta sökordsanalys, som då är en grundlig syning av sökord som är relaterade till en viss bransch. Kunden får sedan utgå från analysen och fixa alla sakerna själv för att uppnå resultat. Beroende på hur många sidor på en webbplats som ska analyseras så skiljer sig priset på denna tjänsten.

När företag anlitar oss till sökmotoroptimering

Vi håller bra kontakt med företagen vi jobbar med, de får veta allt vi gör. Varje månad skickar vi en rapport till kunden där vi redovisar vad som har gjorts under den gångna månaden, och lika dant månaden efter. Vi jobbar hela tiden med att stärka webbplatsens positioner i sökmotorerna med white hat SEO som följer söktjänsternas riktlinjer. S0m de flesta vet, som jobbar med SEO så är det är en långsiktig lösning, som inte går att fixa på några veckor eller månader. Så därför skriver vi ett avtal med alla våra kunder som anlitar oss till sökmotoroptimering av deras webbplats. Avtalen skiljer sig beroende på vilken kund som anlitar oss samt vad som behöver göras. Kunder får i förväg reda på vad som kommer att ske, hur mycket det kommer att kosta samt vilka mål som vi kommer att uppnå.

Har kunden tidigare anlitat ett sökmotoroptimerings bolag så måste vi veta detta innan för att inte komma i tvist med dem. Det kan även vara så att bolaget innan har använt sig av black hat SEO som gör att vårat arbete kommer blir svårare. Så det är otroligt viktigt att kunder som har planer på att anlita oss berättar detta.

Vi berättar gärna mer om hur vi jobbar med SEO samt vad vi kan göra för ditt företag. På våran sida om sökmotoroptimering kan du fylla i en intresseanmälan som är kostnadsfritt samt läsa mer om denna tjänsten.

 
2 Responses to "Pris för sökmotoroptimering"
 1. David skriver:

  Hej hur mycket betalt tar ni för att få upp en hemsida till första sidan av google? hur lång är processen?
  Vet att pris frågan är svår och olika för alla, men hur mycket kostar det i snitt per kund?
  Hur länge garanterar ni att hemsidan stannar kvar på denna position?

  • blank webbdo skriver:

   Hej David,

   Det är väldigt svårt att sätta ett pris utan att veta vilken typ av sökord det gäller. Detta för att det är olika konkurrens bland branscherna som finns. Man brukar säga att den branschen där det ligger mest pengar är den svåraste att ta positioner på vilket är ganska logiskt.

   Att hamna på förstasidan för ett ”enkelt” sökord behöver inte ta mer än några veckor. Men ska man ge sig in på en svårare marknad kan det ta uppåt några månader och i vissa fall år. Sen är resurserna en stor faktor för hur lång tid det kommer att ta innan en webbplats når förstasidan på Google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *