Publicering – Responsive och Cache

Posted · Add Comment

Idag är är det en väldigt stor dag. Det är egentligen en helt vanlig Torsdag men också dagen då lanserar vår nya responsiva hemsida med en rejäl uppfräschning. Den är byggd helt ifrån alla konstens regler med HTML5 och WordPress.

Webbdo responsive design

Vi har tänkt extra noga på sökmotoroptimering då det spelar en stor roll i framtida investeringar som vi kommer att göra på denna sidan. Vi vet vad som krävs och vad små ändringar betyder i sökmotorernas algoritmer. Så vi har bygga en stabil grund som det finns stor potential till att utvecklas till något större och kraftfullare framöver. Genom detta sparas en massa tid och man gör det där ”lilla extra” som krävs för att ligga steget före andra inom sökmotoroptimering.

Webbdo – då och nu

Webbdo blev ett registrerat företag 2009. Sen dess har vi haft 3 olika utseende på våran webbdesign. Den näst senaste som vi släppte 2010 som du kan se här liknar den vi har idag väldigt mycket. Vi valde att ta bort alla gamla metoder och lägga till nya med HTML5 för att få mer flexibilitet och en starkare grund för framtiden. Men vi valde ändå att ta in designen återigen då den är mjuk och fräsch och smidig att jobba med. Men givetvis har vi förfinat och slipat på alla detaljer omkring den. Framförallt så är den responsive vilket den andra designen inte var utvecklad till. Nu anpassas hemsidan för alla oavsett om det är en dator, mobil, surfplatta eller Android/iPhone. Testa att ansluta till den från din mobil, då ser du det responsiva i den.

Har du öga för webbdesign eller design i allmänt så ser du att det är rätt markanta ändringar på vår webbplats.

Gamla designen

Bild på gamla designen av webbdo.se

Nya Designen

Bild på nya designen av webbdo.se

Grunden innan cache och smush

Att få en webbplats att se snygg ut men samtidigt vara snabbladdad är en konst i sig. Givetvis använder vi cache på alla sidor och smush av bilder men det är inte tillräckligt. Det gäller att bygga en bra grund för att i slutändan få ut det absolut bästa av det man skapat. Med all säkerhet så har vi förminskat varje sidas laddningstid med 4-6 gånger innan cache lagts på. Det finns alltid något att göra bättre, även om man bara sparar 70-200 millisekunder så är det värt jobbet. Hittar man 3-4 saker som kan banta ner en sida på så är man helt plötsligt uppe i en halv sekund i snabbare laddningstid. Det kanske låter lite men i webbsammanhang är det väldigt mycket!

Bantning och förfining är något som vi jobbar med hela tiden, det bör du också lägga tid på om du inte gör det idag. Om du inte har denna tiden eller kunskapen så finns det iallafall något som du kan göra. Det är att välja ett snabbare webbhotell för din webbplats. Det är oftast den största orsaken till varför en webbplats/blogg eller hemsida laddas sakta. Vårt webbhotell är optimerat för snabbhet, det är en process som vi övervakar och ständigt förnyar precis som med våran webbplats. Vi vill att allt ska gå snabbt, inte minst våra kunders och våran egna webbplats. Är du inte kund idag är du välkommen att testa vårt webbhotell och se skillnaden på laddningstiden av din webbplats.

Tack för att du tog dig tid till att läsa denna artikeln. Vi hoppas att någon av våra tjänster kan vara lockande för just ditt företag – för du vill väl ligga steget före inom responsive webbdesign och sökmotoroptimering?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *