Skapa ny e-postadress i cPanel

Posted · Add Comment

Man tror att man har guider om i princip allt. Men en sak vi har glömt, hur simpelt det än må vara i våran kontrollpanel (cPanel). Det är att visa dig som kund hur man skapar e-postadresser under sitt domännamn. För att inte göra denna guiden långdragen så går vi rakt på sak.

  • Som alltid, för att kunna administrera så måste du logga in på ditt konto hos oss. Därefter ska du leta upp ikonen ”Accounts” – Se bild under.Ikon som visar var man skapar e-ostadress
  • Upp kommer du få en ruta där du fyller i vad du vill att din e-postadress ska heta. Notera att du måste äga domännamnet för att kunna skapa en e-postadress under domänen.
Skapa ny mail - bild

Exempel på hur det ser ut – Notera att ”webbdo.se” är exempel. Du ska se din egna domän i fältet.

  • I första fältet under Email ska du fylla i namnet på mailen du vill skapa. Om vi säger att vi skulle skapa e-postadressenexempel mail. Då ska man endast skriva in namnet ”support”. Sen skapas e-postadressen under domänen som man väljer under ”Domain”. Har man flera domännamn på sitt konto får man bläddra ner i rullgardinen för att hitta domänen man vill skapa en mailadress under. Svårare än så är det inte! Skapa hur många nya du vill som är tillåtet under ditt konto.

När du sen skapat din e-postadress kan du välja mellan 3 olika e-postklienter som vi erbjuder alla våra kunder.

Läs även om hur du kan lägga till din e-postadress i outlook samt i din telefon. Då missar du inte längre de där viktiga mailen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *