Skapa och designa hemsidor med iWeb

Posted · 2 Comments

Vi har flera kunder som hör av sig och fråga om iWeb fungerar på vårt webbhotell. Och svaret är att vi har stöd för det. Vi har idag flera kunder som använder sig av just det programmet för att bygga hemsidor och sen ladda upp det på vårt webbhotell.

Webbhotell med stöd för iWeb

iWeb är ett enkelt mjukvaruprogram som utvecklades av Apple. Genom det kan man väldigt enkelt skapa en hemsida utan att ha några vidare kunskaper om webbutveckling. Det tråkiga för den som inte har detta programmet är att Apple valt att lägga ner det. Varför vet vi inte, men antagligen är det för att kunder till dem slutade använda det. För det finns faktiskt program som är bättre, man kanske inte enklare. Är du ute efter ett liknande webbdesignprogram kan vi rekommendera Dreamweaver. Det är inte fullt lika lätt, men det närmsta man kan komma iWeb enligt oss. Det finns flera tusentals teman man kan ladda ner och börja bygga på. Det som gör det likt är att man kan både se källkoden och hur det kommer att se ut när det väl är publicerat på Internet.

Ladda upp dina filer

För att publicera sina iWeb filer på Internet så behöver man ett webbhotell. Det enklaste är att göra det via en FTP. Om du vill veta hur du ställer in det har vi en guide som du hittar här. Därigenom berättar vi steg för steg med bilder hur du gör. Men istället för att använda ett FTP-program skriver du in dessa FTP-uppgifterna i ditt iWeb program. Sen är det bara att klicka på publish och vips så är du igång med att ladda upp dina filer på serven.

Får du problem med att ansluta till serven eller med att ställa in FTP-uppgifterna hjälper vi dig. Denna servicen ingår i vårt webbhotell utan extra kostnad.

 

 
2 Responses to "Skapa och designa hemsidor med iWeb"
 1. Jan-Olof Sundin skriver:

  Detta är jag mycket intresserad av. Både av Dreamweaver (så enkelt som det programmet framställs här) men ffa att kunna ha iWeb på ett hotell.
  Om det var möjligt skulle jag vilja gå en kurs för att lära mig Dreamweaver.
  Kan man prata med någon här på telefon?

  • blank webbdo skriver:

   Hej Jan-Olof,

   Vad roligt att du är intresserad av webbutveckling och verktyget Dreamweaver!

   Tyvärr har vi inget tjänst där vi erbjuder kurser inom detta verktyget. Vi är mer specialiserade på WordPress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *