Snabbare WordPress med dessa knep

Posted · Add Comment

Vi på Webbdo jobbar väldigt mycket med prestanda på hemsidor, både för oss själva och våra kunder. I grund och botten baseras detta på webbhotellets prestanda. Som du vet sedan tidigare har vi investerat väldigt mycket tid och pengar för att vi ska vara ett högpresterande webbhotell, vilket vi är idag. Men förutom detta kan man göra lite extra för sin hemsida om man vill att den ska ladda snabbare. Denna artikeln vänder sig till dig som använder WordPress för att bygga upp din hemsida. Så här kommer enkla knep för att få den snabbare.

Bild som beskriver kärnan av WordPress

  • Installera W3 Total Cache plugin som kan snabba upp din WordPress sida med upp till 10 gånger. Det krävs en del inställningar för att allt ska vara tipp topp med databaser och caching av sidor. Men när allt är på plats kommer du märka en markant skillnad, vi lovar!
  • Bilder livar upp Internet. Men en hel del redigerar inte dessa till en webbvänlig storlek så att de går snabbt att ladda utan att förlora märkbar kvalité. Med WP Smush.it som också är ett plugin, minska du bildfilstorlekar och förbättra prestanda för alla dina bilder. Det går även att bulka alla dina bilder på en och samma gång, vilket sparar en massa tid. Reducera bilderna med upp till 25% utan att förlora kvalitén.
  • Nu har vi tipsat om två plugin som ska hjälpa dig med prestandan. Och på denna punkten motsäger vi oss själva lite. Men försök att ha så få plugins aktiva som möjligt. Ställ dig själv frågan om du verkligen behöver alla plugin som du har installerat idag. Om inte, ta bort dessa då de kan öka laddningstiden på sin hemsida.
  • WordPress utvecklarna försöker hela tiden själva göra mjukvaran snabbare. Därför är det alltid viktigt att hela tiden ha den senaste versionen, både för prestanda och säkerhet. För säkerhetsskull, ta en backup på hela din hemsida innan du gör en uppdatering. De som utvecklar teman till WordPress hänger inte alltid med i de nyare versionerna. I och med detta kan ett tema krascha vid en möjlig uppdatering.

Vi hoppas nu att du tar till dig av dessa knepen för att göra din hemsida snabbare. Har man kunskapen av att optimera i PHP och trixa lite med javascript så är det också en rekommendation. Dock är det på avancerad nivå som bara rekommenderas för den som kan. För skojs skull har vi testat våran egna sida med dessa plugin i aktiv miljö. Både avstängda och aktiva. Inaktiverade vi alla laddade webbdo.se på 4,60 sekunder. Hade vi de aktiva laddade samma sida på 892 ms vilket är under 1 sekund. Du kan själv se full dokumentation på det här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *