SEO - frågor och svar

Här hittar du en lista över de vanligaste frågorna och svaren inom SEO (sökmotoroptimering/sökoptimering).

Vad handlar sökmotoroptimering om?
Det handlar om att ge en webbplats bra placering i sökmotorerna efter olika sökningar/sökmeningar. Idag finns det miljontals webbsidor online och det skapas nya varje minut. För att övertyga dem främsta sökmotorerna (Google, Yahoo och Bing) om att man har den främsta webbplatsen i en specifik bransch så måste man sökmotoroptimera professionellt. Genom detta så får man en bra/bättre placering i SERP (Search engine results page).

Varför behöver man sökmotoroptimera en webbplats?
Man kan ha en utmärkt webbplats för sitt företag samt de bästa produkterna/tjänsterna inom området till sina kunder. Men det räcker inte om du vill synas. Man måste övertyga och följa sökmotorernas regler/riktlinjer för att bli hittad. Att vara placerad efter topp 10 i ett sökresultat är inte bra, de flesta som söker, letar inte där. De hittar vad de söker efter på första resultatsidan. Så vill man hamna på förstasidan så krävs det oftast sökmotoroptimering för att kunna nå dit.

Kan ni garantera en topplacering på sökmotorerna?
Nej, det kan vi inte göra. Men om resultat inte uppnås behöver du som kund inte betala! Du har alltså inget att förlora på att vara kund hos oss.

Lokala sökresultat, vad är det?
Google har nyligen gjort en större uppdatering i sin sökmotor där de erbjuder lokala sökresultat, tjänsten kallas Google Places. Med detta manas att användaren ska kunna hitta tjänster närmare där de bor. Har du ett företag som säljer på hemmaplan så är detta något för dig! Från så lågt som 9 kr/dag kan vi lista din webbplats i topp 10 på sökfraser relaterade till din verksamhet. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Hjälp med att ta bort en webbplats ur Google penguin och panda?
I Googles krig mot spammare på Internet och dubblerat innehåll skapar dem filter och andra algoritmer som ska förhindra detta i sökresultaten. Enligt oss är detta bra, det får användare att bygga bättre webbplatser. Det tråkiga är att man som webbutvecklare kan drabbas av dessa algoritmer utan att det var menat från den enskilldes sida. Vi kan hjälpa ditt företag att bli kvitt dessa filter på er webbplats. Och med detta göra så att er webbplats återfå rankingen som var innan med som mål att få en högre position i sökresultaten. Kontakta oss för en kostnadsfri offert och bli kvitt Google penguin och panda för gott!

Är sökoptimering något hemligt?
Nej, det är inget hemligt. Den största sökmotorn Google går själva ut med hur man ska optimera en webbplats så att den når en bra placering. Det som främst avgör hur en webbsida ska rankas är textmaterialet samt vilka andra sidor som länkar till en webbsida. Det som Google dock inte berättar är hur deras algoritmer fungerar men genom de testerna vi ständigt gör så vet vi hur sökmotoroptimering fungerar.

Vilka sökmotorer inriktar ni er främst på?
Vi fokuserar helt och hållet på Google som är den största sökmotorn i världen och Sverige. Den används av de flesta svenskar som vill hitta något på Internet. Följer man Google´s regler och riktlinjer så blir resultatet oftast bra i dem andra sökmotorerna också. Så om du skulle hamna på en bra placering där så behöver du inte betala något extra, vi bjuder på det!