Spåra besökarna detaljerat

Att spåra sina besökare är oerhört viktigt, både för att se vad besökarna gör på webbplatsen samt för sökmotoroptimeringen. När vi arbetar med kunder så installerar vi Google Analytics för att se trafikinformationen på en hel webbsida. Vi ser då hur länge en besökare befinner sig på en specifik sida, hur många sidor besökaren tittar på och mycket mera. Detta är ett mycket viktigt verktyg för att vi ska kunna fullfölja våran sökmotoroptimering detaljerat.

Har du som läser detta ingen spårning på din webbplats / e-butik rekommenderar vi det. Med informationen man får fram av sitt verktyg kan man se var man förlorar pengar och täppa igen dessa förluster.

Vi har granskat flertalet av våra kunders webbplatser där exempelvis en e-butik förlorade 12% av sina "kunder" på beställningssidan. Detta såg vi under våran spårningsanalys och åtgärdade detta omgående. Från 12% ner till 3% är väldig bra! Detta med samma besöksstatistik under de kommande 3 månaderna efter våran ändring.

Mer om varför det är viktigt att spåra sina besökare

Att spåra besökare på en webbplats är en viktig del av att förstå hur din webbplats används och hur du kan förbättra den för att möta dina besökares behov. Här är några skäl till varför det är viktigt att spåra dina besökare på en webbplats.

Förbättra användarupplevelsen
Genom att spåra dina besökare kan du förstå hur de navigerar på din webbplats och vilka sidor som är mest populära. Detta kan hjälpa dig att identifiera vilka delar av din webbplats som fungerar bra och vilka som behöver förbättras för att öka användarupplevelsen.

Anpassa innehållet
Genom att spåra besökarens aktivitet på din webbplats kan du samla in data som hjälper dig att anpassa innehållet efter deras behov och intressen. Om du exempelvis märker att många besökare lämnar din webbplats på en viss sida kan du undersöka vad som orsakar det och göra förändringar för att hålla kvar besökarna längre.

Mätning av marknadsföringsinsatser
Genom att spåra besökarens källa till din webbplats, det vill säga hur de hittade din webbplats, kan du mäta effekten av dina marknadsföringsinsatser. Om du exempelvis annonserar på Google Ads kan du spåra hur många besökare som kommer till din webbplats via dina annonser och om de konverterar till kunder.

Få insikt om besökares beteende
Genom att spåra besökarens beteende på din webbplats kan du få insikt om hur länge de stannar på din webbplats, vilka sidor de besöker, vilka länkar de klickar på och mycket mer. Denna information kan hjälpa dig att ta beslut om förbättringar på din webbplats och omfokusering av din marknadsföring.

Öka konverteringsgraden
Genom att spåra besökarens beteende på din webbplats kan du optimera dina konverteringsmöjligheter. Genom att förstå var på din webbplats som besökare tappar intresset och lämnar kan du göra förändringar för att minska antalet besökare som lämnar din webbplats utan att konvertera.

I slutändan är det viktigt att spåra besökare på en webbplats för att få insikt om hur din webbplats används, vilket kan hjälpa dig att ta beslut om förbättringar och öka din konverteringsgrad. Genom att använda verktyg som Google Analytics kan du få detaljerad information om dina besökare och använda denna information för att ta bättre beslut och göra din webbplats mer användarvänlig.