Spärra IP-nummer i cPanel

Posted · Add Comment

Genom den fantastiska kontrollpanelen cPanel, som vi använder på vårt webbhotell. Kan man bland annat spärra IP-nummer om man inte vill ha oönskad trafik till sin webbplats. Det kan även vara bra att spärra vissa IP-adresser om man blir trakasserad med kommentarer på sin blogg eller om man ständigt utsätts för intrång på sin webbplats. Det finns som sagt flera anledningar, och det är du själv som bestämmer om du vill spärra ett IP-nummer eller inte.

Så här gör du

  1. Logga in på cPanel.
  2. Leta upp en ikon som det står IP-vakt och klicka där.
    Ikon IP-vakt
  3. Upp kommer det en ruta där du kan skriva in det IP-nummer du vill spärra. Du ser en bild på det under.
    Bild som visar var man skriver in IP-nummret

På sidan står även följande ”Denna funktion låter dig blockera valfria IP-adresser från att få tillgång till din webbsida. Du kan även ange ett fullständigt domännamn (FQD) och då kommer IP-vakten att försöka hitta dess IP-adress åt dig.”

Få information om IP-nummer

En tjänst vi rekommenderar som man kan få ut en hel del information om ett IP-nummer är ip-lookup.net. Den visar ditt egna nummer samt information om du har tillgång till någon annans. För att få tag i en besökares IP måste man ha ett spårningsprogram kopplad till sin webbplats så att man kan följa aktiviteten själv.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *