SSL certifikat som ger dig https

Posted · Add Comment

Redo att göra din hemsida krypterad med SSL* certifikat och https? Du kan enkelt köpa det från 100 SEK per år via cPanel direkt! Detta är en tjänst som alla kunder som använder vårt webbhotell har tillgång till!


Vi på Webbdo har nu infört detta premium tillägget i våran kontrollpanel (cPanel) som gör att alla våra kunder kan använda https i sin domän. Detta till en kostnad från 100 SEK/år beroende på vilken typ av certifikat man vill ha.

Notera att detta är ett köp av 3:e parts leverantör (cPanel) och ej något som Webbdo erbjuder.

Låt oss på Webbdo göra Internet tillsammans med dig mycket säkrare med kryptering! Hos oss är det en självklarhet!

https på webbdo.se

Hur köper jag och installerar https på min domän?

Det är väldigt enkelt att göra detta om man inte stressar iväg och läser nedanstående noggrant! Om du hämtar en kopp kaffe eller en varm kopp te så är allt klart på under 30 minuter!

  1. Börja med att logga in på din kontrollpanel cpanel.
  2. Under fliken ”säkerhet” finner du ”SSL/TLS Wizard”. Klicka där.
  3. Upp kommer en sida med alla dina domäner som du har på webbhotellet.
  4. Välj domän du vill köpa SSL certifikat till.
  5. Välj typ av certifikat du ska köpa. Då det finns olika som används för olika ändamål bör du läsa vilket som passar dig bäst. Här finns en sida som beskriver de olika certifikaten cPanel erbjuder.
  6. Köp och följ anvisningarna efter köp för att installera det på din domän!

Viktigt att tänka på;

  • Notera att SSL certifikaten är unika och enbart stödjer domännamnet du köper det för. Du kan alltså inte tillämpa det på flera domäner utan enbart för den domän du köper det till.
  • Certifikaten kan köpas för 1- eller 2 år. När denna tiden löper ut blir certifikatet ogiltigt och måste förnyas! Förnyas det inte så kommer URL:en det används för att skifta färg från grönt till rött vilket indikerar att certifikatet ej är giltigt. Det är ditt egna ansvar att se till att det förnyas! E-post om påminnelse kommer att skickas från cPanel i god tid innan det löper ut.

Varför ska jag använda ett SSL certifikat?

Ett SSL certifikat krypterar all trafik från en domänadress till användarens dator. I och med detta kan inte någon utomstående se vad för sorts data som skickas mellan domänadressen och datorn som efterfrågar information. Detta är extra viktigt om man efterfrågar inloggningsuppgifter, konto-/kredituppgifter, mail eller annan information som man vill hålla privat.

Hur vet jag att en domän använder SSL certifikat / https?

Det är faktiskt väldigt enkelt att se om en domän har denna säkerheten. Detta genom att kolla på URLen för domännamnet. Är det ”https” med grön markering använder domänen ett giltigt certifikat. Är den däremot en URL med enbart ”http” så är sidan okrypterad och informationen mellan webbplatsen och användaren är helt öppen för vem som helst att syna.

*SSL = Secure Sockets Layer

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *