Synas på Internet

Posted · 5 Comments

En guide till rätt marknadsföring

Den rätta marknadsföringen

Det är många som undrar över frågan om hur man syns på Internet och i denna artikeln tänkte jag nämna några exempel på olika marknadsföringskanaler man kan använda sig av. Ett av de första som jag tror många redan vet om är att betala för att få annonsera via en annan webbplats, det är den mest traditionella marknadsföringen som finns. Det kan vara på bloggar som skriver om det du säljer eller rent av på konkurrenternas webbplatser. Det finns egentligen ingen gräns för var man får- och inte får annonsera, det enda som kan hindra än är budgeten.

Andra sätt att marknadsföra sig på

Gratis alternativ till att synas
När jag själv startade upp mitt företag så hade jag inget kassaflöde, jag sökte mig därför till de lite billigare alternativen till att synas på Internet. Och det tror jag även att många likt mig gör för att hålla nere kostnaderna. Ett av de smartaste sätten då är att välja de sätten som är helt gratis, för det finna faktiskt såna sätt. För att nämna några så är sociala medier som Facebook, Twitter och forum av olika slag väldigt bra resurser för att synas. Det är även helt gratis att använda sig av dessa, det enda negativa är att det kan ta upp ens tid. Men efter ett tag när man har fått folk som följer en i kanalen så blir det roligare! Marknadsföring är ett måste om man vill att ett företag ska växa!

Skaffa återförsäljare och betala endast för resultat
I början gäller det att hålla stenkoll på sin ekonomi i företaget så att man inte slösar eller gör några dåliga investeringar som gör att ekonomin går i botten. Så därför är det bra att ansluta sig till så kallade affiliatenätverk och låta andra marknadsföra ditt företag på Internet. Du skaffar helt enkelt återförsäljare som hjälper dig att hitta kunder till den produkten eller tjänsten som du säljer. Och det bästa av allt är att man endast behöver betala för resultatet som uppkommer. Med detta menar jag att dina återförsäljare kan skicka tusentals besökare till din webbplats, men det är endast dem besökarna som blir kunder som du behöver betala för. Har du exempelvis en produkt som kostar 100 kronor så kan du erbjuda dina återförsäljare 10-15% i provision som är en ganska vanlig provisionsnivå.

De företagen som erbjuder så kallade affiliates (återförsäljare) är följande; Frossle.com, IQmedier.se, WordOn.se och Xmart.se! Det är som sagt kostnadsfritt att ansluta sig till dessa, det enda man betalar för är om man verkligen själv tjänar pengar. Mitt företag är anslutna till dessa, men jag erbjuder även andra företag att sälja in en av mina tjänster på sina webbplatser. Och det gör jag genom ett eget återförsäljarprogram för webbhotell som jag startade för att öka min marknadsföring ytterliggare.

Gör din webbplats synligare
Ska vi efter detta gå vidare så är det A och O att bygga en sökmotorvänlig webbplats, gör man inte det redan från början så säljer man själv ut sitt företag till konkurrenterna. Det är till och med bättre att länka direkt till sina konkurrenter från sin webbplats, bara den går att avläsas av sökrobotarna. Det jag tänker på nu är alla de där stackarna som betalat flera hundra tusen för en e-butik som är byggd i frames. Frames är helt värdelöst och är inte bra i sökmotoroptimerings syfte.

Jobba med sökmotoroptimeringen
Det är hela tiden viktigt att jobba med sin webbplats för att synas på flera olika sökfraser i sökresultatet. Detta gör troligtvis redan konkurrenterna i din bransch, så varför ska inte du göra det? Nytt innehåll, interna och externa länkar, uppdateringar och andra bra saker som ger ökad ström av besökare är bra för SEO på din webbplats.

Betala för att synas på andra webbplatser
Google är en av de största företagen som kan hjälpa en att synas på sina konkurrenters webbplatser eller på andra sajter som skriver om innehåll som man säljer. Genom Google Adwords kan man annonsera på de webbplatserna som använder Google Adsense till en bra kostnad om man vet hur systemet fungerar. Men vet man inte hur det fungerar så kan denna marknadsföringen blir dyr. Det går även att annonsera direkt i Google´s sökresultat, detta kallas sponsrade länkar.

Annonsera där kunderna finns är det bästa alternativet för att få ut så mycket som möjligt av sin marknadsföring. Vet man med dig att många av sina kunder använder sig av exempelvis Facebook. Ja, då kanske det är dags att öppna upp en konto samt att starta en annonseringskampanj där för att öka sin försäljning. Genom Facebooks annonseringssystem kan man nå sin målgrupp, det vill säga man kan välja att endast annonsera till kvinnor eller män. Man kan till och med välja vilken ålder och region i Sverige man vill att besökarna ska vara ifrån och så vidare. Så systemet är utmärkt för den som letar efter en specifik målgrupp för sin reklamkampanj.

E-postmarknadsföring är ett billigt alternativ
Är du den företagaren som skickar ut brev till dina kunder eller blivande kunder som kostar dig skjortan varje gång? Då kanske det skulle vara bra att känna till e-postmarknadsföring som är en väldigt bra säljkanal. Det kostar inte en massa pengar men trotts detta så fungerar den väldigt bra. Det går till som så att du låter dina kunder/besökare skriva in sitt namn och e-postadress i ett formulär som du publicerat på din webbplats. För att locka dem kan du erbjuda rabattkuponger eller någon gratis informationskälla som de kan ha nytta av. Då kommer du sedan att ha tillgång och deras medgivande att skicka e-post till dem från dig och ditt företag. Genom detta e-postmeddelandet kan du skicka ut nyheter om de senaste produkterna som kommit in eller varför inte locka dem att köpa ytterliggare genom att erbjuda något supererbjudande? Denna marknadsföringstypen är ett måste för små och stora företag som säljer på Internet! Du får ut mycket av din marknadsföring för så lite pengar, det är helt otroligt.

Lämna spår efter dig var du än går
Både på och utanför Internet är det viktig att synas, därför är det viktigt att lämna spår efter sig som andra kan ta del av. Detta kan vara att trycka upp visitkort för att lämna till kunder eller blivande kunder. Har man budget till det så kan det vara bra att lämna sin företagslogga på kläder som anställda använder eller som du själv använder på fritiden. Detta startar ofta en konversation till andra människor som undrar vad det är för företag (jag har själv provat).

Det kan också vara när man är delaktig i en diskussion på ett forum, att man lämnar ett litet spår i form av en länk nere i profilen till sitt företags webbsida. Tänker man efter så har man faktiskt flera gånger besökt dessa sidorna som folk lämnar i sin profil på olika forum.

Krydda dina marknadsföringssätt

Det finns flera olika saker man kan göra för att få sina annonser att sticka ut från mängden. Några av dem är att göra en video för att sedan lägga upp på filmsajter som Youtube. Det kan även vara att skriva och publicera artiklar på andra webbplatser som har innehåll likt sitt eget. Får man tillåtelse till det så kommer vi även in på sökmotoroptimeringen om man är tillåten att publicera länkar i artikeln. Andra populära sätt att är att implantera reklam i spel och formulär av olika slag. Så det gäller att inte göra som alla andra, utan gör så som den resterande lilla procentdelen gör för att sticka ut. Och det är att komma med något unikt och eget som ingen tidigare provat eller som inte är liknande den traditionella marknadsföringen på Internet.

Jag hoppas nu med denna artikeln att du fått lite mer kunskap om hur man kan synas på Internet. Det finns ju en hel del andra saker man också kan göra, men dessa är de vanligaste. Gillade du den så får du gärna sprida ut den genom någon av de sociala nätverken under eller länka till den från din egna webbplats, detta uppskattas väldigt mycket!

 
5 Responses to "Synas på Internet"
 1. blank Ingela skriver:

  Hej! Bra artikel!
  Jag undrar vilken av Frossle.com, IQmedier.se, WordOn.se och Xmart.se som gav mest?

  • blank webbdo skriver:

   Hej Ingela!

   Av dessa så måste jag säga Xmart.se! Tidigare var det Frossle.com men samarbetet med dem är avslutat då de ville ta betalt varje månad istället för varje sale. Detta gick inte då Webbdo inte fick in så många beställningar därifrån som avgiften hade kostat.

   Ett annat alternativ jag starkt rekommendera är adrecord.com som drivs av Jonny. Där igenom blir det många sales!

 2. blank Malin skriver:

  Så fantastiskt bra. Detta är precis det jag har letat efter. Jag har precis flyttat tillbaka till Sverige efter att ha bott i London i 15 år och söker nu efter sätt att marknadsföra mina barnkläder i bambu på nätet. Om någon annan har tips så tas de tacksamt emot så klart!

 3. Tack för bra info ska ta kontakt med adrecord för att se om de kan hjälpa mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *