Ta det lugnt med länkarna

Posted · 1 Comment

Nybörjare inom sökmotoroptimering gör oftast misstaget att ha alldeles för bråttom med att skaffa en så bra placering i de organiska listorna på de viktigaste sökmotorerna. Och detta främst genom att skaffa länkar från andra webbplatser som pekar till den nya webbplatsen nybörjaren håller på med. Och jag måste varna er som jobbar på detta viset att det inte alls är bra att göra så. Visst så krävs det inlänkar för att få en bra placering, men inte direkt från början. Sökmotorn Google har flera filter som nya domäner måste passera först innan en hyfsad placering kan uppnås (oftast). Samt så måste en domän ha underlag att stå på för att inte falla in i ett filter.

När jag själv jobbar med optimeringen av mina egna nya webbplatser så brukar jag endast länka 2-3 rätt starka länkar till den nya webbplatsen under de 1-4 första månaderna. Efter det så fixar jag 3-4 länkar till för de kommande 4-5 månaderna. När det är gjort så brukar sökmotorerna (i alla fall Google) ha släppt de främsta filtren och då kan man oftast börja jobba med länkarna lite mer.

Men under de första månaderna som man inte kan jobba så mycket med länkar, vad ska man då göra för att öka sin synlighet på Internet? Det finns hur mycket som helst att göra för att få en webbplats att synas bättre i de organiska listorna. Ett av dem är att bygga sin webbplats enligt sökmotorernas riktlinjer. Ett annat kan vara att uppdatera sin webbplats med nytt innehåll för att få besök av en indexeringsrobot ofta. Då brukar sökmotorerna ranka en webbplats högre på sökord man optimerat för.

En webbplats som jag äger som jag började utveckla för ungefär 7 månader sen har jag uppdaterat nästan varje dag med nytt fräscht innehåll. Den sajten har idag runt 500 unika besökare med endast ett fåtal inlänkar som främst är ifrån länkbete. Jag har hjälpt till med 5-6 länkar själv från andra webbplatser men annars så har inget länkbyte eller annat skett. Webbplatsen är www.kosten.nu för den som vill veta.

Om du kan något om sökmotoroptimering så ser du att den webbplatsen inte alls har många inlänkar, drygt 300 st som inte är så värst starka. Men trotts detta så rankar webbplatsen väldigt bra på flera söktermer och sökord. Och med detta bevisat så kanske du nu förstår att länkar inte är allt men väldigt mycket. Men ta det väldigt lugnt i början, annars så kan det hända att din domän hamnar i de filter som sökmotorerna har.

Gillade du denna artikeln? Läs då även dessa artiklarna under!

 
One Response to "Ta det lugnt med länkarna"
  1. Hayri Cicek skriver:

    Bra och veta sånt här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *