Testa hastigheten på din hemsida

Posted · 6 Comments

Sedan Google gick ut med att de väger in en hemsidans hastighet i sin ranking så är det många som vill ha en snabbare hemsida. Det var för lite över 2 år sen som detta började gälla, och det är ju en självklarhet att en hemsida ska ladda snabbt. Men sedan vi på Webbdo gjort drastiska åtgärder för att göra hela våran plattform snabbare så kan vi säga att det inte påverkat våran ranking alls faktiskt. Men vi märker stor skillnad på laddningstiden av våra sidor dramatiskt. Och det gör i sin tur att majoriteten av besökarna väljer att stanna. Så ja, ändringen är väldigt positiv.

Testa med Pingdom

 

Print screen av Pingdom

Pingdom erbjuder en tjänst som du kan testa hastigheten på din hemsida. Du får även en lista på åtgärder som du kan vidta för att få din sida att laddas ännu snabbare. En klockren tjänst som är helt gratis. Google har även en liknande tjänst som också fungerar bra och ger en överblick över vad som behöver ändras.

Innan vi gjorde våran ändringar för att få en snabbare hemsida så var det inte ovanligt att vi hade en laddningstid på 5-7 sekunder, någon gång över 16 sekunder. Idag ligger vi under 1 sekund. För att vara exakt så laddas våran startsida på 892 ms, se test och historik.

Gör ändringar – snabbare hemsida

 

Hur det presterades på pingdom

Har du gjort testet på Pingdom så får man upp en tabell med antal förfrågningar mot sidan. Även en tabell över prestandan, felkoder samt även historik över tidigare tester. Om man går in på fliken ”Performance Grade” så får man en fin tabell där man kan gå in på djupet för att se vad som behöver ändras för att få en snabbare webbplats. En del saker måste man ändra manuellt, men använder man WordPress så finns det hjälpmedel! Ett plugin är W3 Total Cache som är grymt bra. Det bantar ner en WordPress driven webbplats rejält. Testar jag att stänga av W3 Total Cache så tar det 4,60 sekunder att ladda webbdo.se. Så det är stor skillnad på flera hundra procent. Ett annat som förminska bilder är WP Smush.it. Dessa verktygen tycker jag att alla ska använda som kör med WordPress.

Andra ändringar som spelar in är hur snabbt webbhotell man använder. Har man sin hemsida på en väldigt belastad server så påverkar det testet. Samt om hårdvaran är gammal eller sliten. Ett tips om du söker efter ett webbhotell med den senaste tekniken så är det vi på Webbdo som har det. Vi erbjuder riktigt fina servrar med snabba responstider och hög drifttillgänglighet. Ta en titt på våran webbhotells tjänst och se vad som ingår till en väldigt låg kostnad!

 
6 Responses to "Testa hastigheten på din hemsida"
 1. blank Marcus skriver:

  Pingdoms grafer är klart bra för att se hur webbplatser mår. Kan också rekommendera Firefox-tillägget L.O.R.I som mäter initial svarstid och hur lång tid hela sidan tar att ladda in.

  För den som inte orkar/kan installera saker i sin webbläsare kan man testa Google Pagespeed på min lilla funktion på webbfunktion.com

 2. blank Leo skriver:

  vill ha min hemsida snabb kan du fixa tack

 3. blank Aron skriver:

  Jag använde Total Cache men får inte alls de siffrorna ni får. Vad gör jag för fel? Min sida laddar på runt 7 sekunder när det är avstängt. När jag slår på så är det ibland över 7 sekunder, som bäst runt 3. Varför är det så?

  • blank webbdo skriver:

   Hej Aron!

   Troligen är det för att du använder tunga bilder och inte redigerat dessa eller något annat. Har du en länk till testet så får man under ”Performance Grade” upp en tabell av vad som tar tid på sig att ladda. Ta en titt där och fixa problemen så kommer din sida garanterat att ladda snabbare.

 4. blank Justin Case skriver:

  Hittade er artikel när jag sökte på ”testa hastighet webbhotell” och jag hittade precis vad jag behövde. Hade inte tänkt tanken att det skulle finnas tjänster som Pingdom och Google Developers för detta, tack tack tack! Med W3 Total Cache-pluginen på min WP-sida så sparade jag 1-2 sekunders laddtid och gick från 50-isch i Google-bedömning till 88-90.

  Jag ska ha er i åtanke om jag någon gång skulle överge mitt nuvarande webbhotell!

 5. blank nicklas skriver:

  hej jag har startat upp en webbplats poprock.se
  Den innehåller många inbäddade youtubeklipp. Det verkar göra den väldigt långsam. Har för mig att det inte ska göra webbsidan långsam . Eftersom dem är inbäddade så ser man väl dem formellt fortfarande på youtube och att det på min webbplats enbart borde belasta som en vanlig textlänk. Eller har jag fel ? /poprock.se Nicklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *