Toppdomäner du kan registrera genom Webbdo

Posted · Add Comment

Domännamn - olika toppdomäner

Uppdaterad: 2023-03-22

Som du säkert redan känner till bjuder vi på flera olika toppdomäner första året vid köp av webbhotell av oss. Bland dessa finns .COM, .SE, BIZ, .NU, .NET, .ORG, .INFO och .EU. Om du väljer någon av dessa kostar det inte dig en enda krona extra (värde 179-199 kr).

Men förutom dessa domännamn kan vi även registrera andra domäntyper. Dessa listas under där priset avser kostnaden per år.

Notera att toppdomänerna under ej ingår första året vid köp av webbhotell utan faktureras separat om beställning görs.

Nya toppdomäner genom Webbdo

 • .GRATIS – 219 kr
 • .CLUB – 189 kr
 • .GURU – 329 kr
 • .WEBSITE – 249 kr
 • .EMAIL – 219 kr
 • .LINK – 119 kr
 • .ME – 199 kr
 • .MOBI 189 kr (domäntypen avses för mobila enheter. Standarden som måste följas är XHTML MP. Validering kan göras via ready.mobi.)
 • .NAME – 109 kr
 • .TV – 369 kr
 • .DK – 69 kr
 • .NO – 129 kr
 • .BE – 99 kr
 • .PL – 69 kr
 • .AT – 139 kr
 • .CC – 249 kr
 • .CO.UK – 99 kr (faktureras för två år i rad)
 • ORG.UK – 99 kr (faktureras för två år i rad)

Om du som kund vill ha någon av dessa domänerna registrerade genom oss går det givetvis bra! Dock ingår det inte till ditt nytecknade webbhotell hos oss utan faktureras i fullt belopp som är till självkostnadspris.

Vi kan enbart registrera dessa domäntyper om du har eller beställer nytt webbhotell.

Redan kund idag? Kontakta kundtjänst som kan bistå med att registrera en ny domän till dig.

Vill du bli kund? Gör en beställning här av både webbhotell och en fri domännamn.

Vem kan registrera en domän?

För att kunna registrera ett domännamn måste man vara minst 18 år gammal. Har man inte åldern inne måste någon annan målsman göra beställningen. Det räcker alltså inte med ett intyg eller liknande.

Förutom dessa grundläggande regler behövs även fulla personuppgifter inklusive hela personnumret eller organisationsnummer. Är inte detta korrekt kommer inte beställningen att gå igenom då detta matchas mot Sveriges folkbokföring eller liknande i annat land om man ej är svensk medborgare. Därför är det väldigt viktigt att ange korrekta personuppgifter, företagsuppgifter eller föreningsuppgifter för att beställningen ska gå igenom.

Läs mer om våra andra domäntjänster här.

Vad är en toppdomän?

En toppdomän (TLD) är den sista delen av en internetadress, som sitter efter det sista punkttecknet. Till exempel, i adressen ”www.example.com”, är ”.com” toppdomänen. Toppdomänen är en viktig del av internetadressen, eftersom den ger information om vilken typ av organisation eller vilket land som står bakom webbplatsen.

Sök efter ledig toppdomän här hos Webbdo.

Det finns många olika typer av toppdomäner som är tillgängliga idag. De vanligaste toppdomänerna är så kallade generiska toppdomäner (gTLDs), som används för allmänna syften. Exempel på generiska toppdomäner inkluderar .com, .org, .net och .edu.

Utöver generiska toppdomäner finns det också landskodstoppdomäner (ccTLDs) som används för att identifiera länder och territorier. Exempel på landskodstoppdomäner inkluderar .se för Sverige, .uk för Storbritannien och .ca för Kanada.

Sedan 2013 har Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) godkänt en rad nya toppdomäner. Dessa inkluderar bland annat .app, .blog, .music, .nyc och .shop. Dessa nya toppdomäner har gett företag och organisationer möjlighet att skapa mer specifika webbadresser som bättre avspeglar deras verksamhet.

Toppdomäner används också för att indikera säkerhet på webbplatser. En HTTPS-ansluten webbplats har en toppdomän som slutar på .com, .net eller .org och en SSL-certifiering. En SSL-certifiering möjliggör kryptering av data som överförs mellan webbplatsen och dess besökare, vilket gör det svårare för obehöriga att avlyssna eller manipulera kommunikationen. Inte minst om man använder en decentraliserad toppdomän under någon blockkedja. Vi skrev en artikel om detta i förra veckan som du kan läsa om under.

Är framtidens webbhotell på blockkedjan?

Slutligen kan en toppdomän ge information om organisationen som står bakom en webbplats och kan också indikera säkerheten på webbplatsen. Toppdomäner kan vara generiska eller landspecifika och används för att skapa specifika webbadresser som passar en organisations verksamhet. Hos Webbdo kan du välja över 110 toppdomäner att registrera genom våran partner Loopia. Ta en titt på för att se om det finns något ledigt domännamn du skulle vilja ha registrerat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *