Planerat underhåll: 22 Januari 2012

Posted · Add Comment

söndag den 22 Januari 2012 har vi ett planerat underhåll på serven. Natten till måndag kommer vi mellan klockan 23.30-03.30 att göra en större uppdatering på våran hårdvara. Så serven kommer under denna tiden inte kunna nås. Detta är den tiden på veckan och dygnet som serven är som minst trafikerad. Och självklart passar vi då på att göra en uppdatering som kommer att gynna varje kund på Webbdo! Vi beräknar att uppdateringen tar cirka 4 timmar, men förhoppningsvis går det snabbare.

Server med RAID5

Uppdateringen på serven är RAID5 från RAID1. Detta ökar hastigheten och minskar risken för dataförlust. I praktiken gör det inget om en eller två diskar skulle gå sönder på serven under samma tidpunkt. Detta skulle inte ens märkas. Kunders webbplatser skulle ändå fungerar som de gör idag utan någon driftstörning! Om detta skulle inträffa så är det bara för oss att byta ut de skadade diskarna mot nya och klona innehållet från de andra. För den som vill se hur RAID5 fungerar i lite mer utförlig information så finns det ett klipp om RAID på YouTube som förklarar detta bra. I klippet får du reda på skillnaden mellan RAID 1,2 och 5. Mer information om RAID finns att läsa på Wikipedia.

Sedan innan kör vi även med SSD-diskar på serven som sköter operativsystemet samt databaserna för samtliga kunder. SATAII hårddisk för användardata. Och våran sjukt snabba Hexa CPU gånger 2. Och visst så är serven väldigt snabb idag. Men vi ville ändå lägga till RAID5 på SATA diskarna också. För dem personen som vet lite mer tekniskt om servrar och dess innehåll så vet ni precis som vi att detta är en server med sjuk kapacitet och prestanda förmåga.

Är du sugen på att hosta din webbplats eller blogg på denna serven så är du varmt välkommen att bli kund hos oss. Vi erbjuder webbhotell från 29 kronor i månaden!

Uppdatering: 23/1 klockan 08.36. Uppdateringen har gått väldigt smidigt. Det tog dock lite längre tid än väntat. Det var återställningen av backupperna som tog sin lilla tid. Det var en hel del gigabyte som skulle falla på plats i de nya diskarna. Är det någon kund som uppfattar något annat om sin webbplats så är ni varmt välkomna att kontakta oss så ska vi ta en titt på det så snabbt som möjligt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *