Undvik duplicate content

Posted · Add Comment

Duplicate content

Idag när det är så många som driver en blogg så tänkte vi skriva en liten artikel om hur man kan undvika duplicate content (dubbelt text innehåll) på sin sida. Dem flesta bloggar som finns ute på Internet är byggda i publiceringsverktyget WordPress. Det som ännu inte är ordnat i den senaste versionen är att verktyget automatiskt gör flera undersidor med samma innehåll. Om du exempelvis skapar en kategori och publicerar ett inlägg i den och sedan klickar på den kategorin så kommer din senaste artikel upp. Du kan sedan därifrån klicka dig in på den artiklen och läsa innehållet som du redan har sett.

Du har nu 2 sidor på din blogg som har samma innehåll, detta ser Google som duplicate content vilket inte är bra. Man tappar placeringar i sökmotorerna samt så får man mindre besökare till sin blogg. Så hur ska man undvika detta?

På varje undersida av din blogg så kan man lägga till en relativt ny meta-tagg som Google har ordnat för att dem själva inte vill indexera duplicate content. Den heter Canonical, lägger du till denna på din blogg så kommer inte Google att se din sida som spammig och ge dig credit för att du har denna på din blogg.

Så här ser meta-taggen ut för Canonical.

<link rel=”canonical” href=”Din URL till vad innehållet ska indexeras” />

Det låter förstås lite jobbigt att göra detta på varje sida, men använder du dig av alla dem olika pluginen som finns till WordPress så är det enkelt ordnat. Vi på Webbdo använder pluginet All in One SEO Pack som förser våra webbplats automatiskt med Canonical taggen på varje sida. Det borde du också göra för att inte ha samma innehåll publicerat på flera olika ställen på samma webbsida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *