Webbdo 3.0 + viktiga uppdateringar!

Posted · 3 Comments

Webbdo, version 3.0 har gått in i en ny fas med otroligt snabb server för alla kunder! Den gamla har slängts ut och den nya är på plats och är i full drift! Vi tyckte inte att den gamla Dual-Core serven var tillräcklig med en sketen rulle som hårddisk. Nu har vi något mycket grymmare!

Information om uppdatering av server

Den nya serven innehåller

 • 2 x Hexa-Core Xeon (CPU). Varför ska man bara ha en processor när man kan ha två?
 • 16384 MB minne. Finns plats för 49152 MB som vi kommer att uppdatera till vid behov.
 • 2TB SATAII hårddisk som är riktigt snabb som även har en tvilling som backuper läggs på 2 ggr i veckan.
 • Operativsystemet CentOS w/CloudLinux som gör att cPanel´s prestanda blir bättre.
 • McAfee VirusScan Enterprise för Linux. Ett antivirus program som söker igenom alla filer som laddas upp på serven.
 • 100 MB uppladdningshastighet. Vi har möjlighet att använda upp till 1000 MB.
 • Brandvägg för Linux.

För er som inte vet så mycket om datorer eller servrar så kan vi tala om att denna serven är riktigt grym om man får uttala det så. När vi kollar våra konkurrenter så är det ingen vad vi kan se som använder en så här pass kraftfull server till deras webbhotell. Kanske inom något år eller två, men då har troligen vi något ännu hetare. Är du kund hos oss idag så får du gärna kommentera under om du märkt någon skillnad på hastigheten av hur din webbplats laddar eller hur snabbt cPanel fungerar för dig. Lämna gärna en länk till din domän också så kan du få lite besökare från oss!

Komplikationer uppstod – vi ber om ursäkt!

Under själva flytten från den gamla serven till den nya som vi använder idag så uppstod komplikationer. Det var meningen att vi endast skulle ha ett avbrott på 2-3 minuter under själv omkopplingen men ett misstag begicks så vi fick en driftstörning på 8-9 timmar! Detta ber vi om ursäkt för och hoppas inte det medförde allt för stora problem för dig som kund! Har ni frågor kan ni gärna kontakta kundtjänst så ska vi hjälpa er så gått det går.

Nya IP nummer till vår server

I och med denna förnyelse av server så fick vi även skapa nya IP nummer. I praktiken så behöver du inte själv ändra något på din domän eller i ditt webbhotellskonto. Men har du externa program kopplade till ditt webbhotell så som Outlook Express, iphone eller annan extern tjänst så måste du uppdatera dessa med ny information.

Server DNS namnserver

 • ns1.webbdo.se – 184.171.244.11
 • ns2.webbdo.se – 148.171.244.12
För dig som söker ett webbhotell med riktigt snabb server så har du kommit precis rätt! Trotts denna stora investeringen som vi gjort så är det samma billiga pris som gäller för våra webbhotellskonton som börjar på 29 kronor i månaden. Välkommen som kund du också och börja känna kraften av Webbdo 3.0!
 
3 Responses to "Webbdo 3.0 + viktiga uppdateringar!"
 1. Hampus skriver:

  Finns det möjlighet till ett testkonto så man kan känna på snabbheten själv?

 2. blank Adde skriver:

  Inte dåligt! Detta är faktiskt det första webbhotellet som jag sett som visar vad serven har för innehåll. Kan tänka mig att de lite större (Loopia och Binero) sitter på en kärniga processorer från tidigt 2000-tal. I bästa fall dual core. Men inte en dubbel HEXA med SSD diskar! Hoppas att allt fler som mig ser vilka fördelar det är med att välja er!

  Nästa gång jag bygger upp en satellit sajt så kan ni räkna med mig som kund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *