Säker flytt med Webbdo

Så du tycker det är dags att byta webbhotell och flytta allt innehåll från det gamla till det nya webbhotellet? Då har du kommit precis till rätt sida. Här kan du läsa om hur du enklast gör för att byta, enkelt och smidigt utan några problem!

Det man först bör göra är att flytta över allt innehåll till det nya webbhotellet innan man pekar om domänen till namnservrarna som det nya webbhotellet använder. Vet man inte hur man gör detta och är rädd att något innehåll kommer gå förlorat kan vi på Webbdo hjälpa dig med detta. Detta förstås om ni väljer oss som er webbhotells leverantör! När allt innehåll sedan är flyttat ska man ändra namnservrarna så att det pekar mot det nya webbhotellet. Våra namnserverar är listade under.

  • ns1.webbdo.se – 138.128.166.115
  • ns2.webbdo.se – 138.128.166.116

Efter detta är gjort så tar det upp till 24 timmar innan den nya DNS-informationen har uppdaterats. Efter denna tiden så kan man administrera sin hemsida hos oss. Även e-postadresser, subdomäner och andra komplicerade databaser kommer att bli flyttade. Svårare än så är det inte!

Saker att tänka på

  1. Kolla uppsägningstid hos ditt nuvarande webbhotell.
  2. Undvik att säga upp ditt webbhotell innan allt innehåll är flyttat och testat så att allt fungerar som det ska.
  3. Kolla med ditt nya webbhotell innan bytet ska genomföras vilket plattform (Windows eller Linux) som används. Webbdo använder Linux!
  4. Jämför pris och storlek på olika webbhotells konton. Kanske behöver du inte så mycket utrymme på det nya webbhotellet och då blir det ju billigare för dig.
  • Gör din jämförelse här och byt webbhotell till oss. Som du kommer se så är vi väldigt generösa med våra webbhotellspaket.

Hjälp med att flytta innehållet

Till skillnad från många andra webbhotell så hjälper vi dig helt kostnadsfritt att flytta över allt innehåll! Det enda vi behöver är inloggningsuppgifter på ditt nuvarande webbhotell och 3-4 arbetsdagar på oss för att flytta över innehållet. Ta kontakt med kundtjänst så hjälper vi dig mer än gärna!

Använder du cPanel idag kan du läsa mer här och få ett specialerbjudande! Men det är endast för dig som använder cPanel som kontrollpanel.