Varför välja oss som webbhotell?

Bild på HostDime´s server miljöEfter att vi varit i Internetbranschen i över 11 år och ständigt sökt det perfekta webbhotellet utan att lyckas bestämde vi oss. Det var våren 2009 som ordet webbhotell skulle förändras till det bättre. Det vår då början på något väldigt bra för Webbdo som fortsätter att surfa på vågen av nya kunder som söker ett stabilt nätverk att hosta sina webbplatser på.

Personer – då som nu söker efter prestanda, tillförlitlighet och en bra prisbild ser oss som en uppstickare mot dem större firmorna. Det kanske inte är så konstigt om man erbjuder detta för en väldigt låg kostnad där även domännamn ingår första året utan extra kostnad.

Nu till den stora frågan – Varför välja Webbdo?

Vi vet hur osäker man som kund kan känna sig när man vill byta eller vill testa en ny tjänst. Därför har vi redan från början lagt alla korten på bordet så att du som kund endast ska fokusera på din egna verksamhet och känna dig trygg i att använda oss som webbhotellsleverantör. Vi erbjuder därför 30 dagars öppet köp på alla våra webbhotellskonton. Inget köptvång eller annat knepigt att tänka på. Efter 30 dagar väljer du själv om du vill vara kvar som kund hos oss eller inte. Svårare (eller lättare) kan det inte blir, det lovar vi. Alla våra konton sätts upp manuellt för att hela tiden ha kontroll så att servrarna mår bra och inte överbelastas. Det kan därför ta upp till 12 timmar innan ett konto blir aktivt efter beställning. Normal responstid är under 1 timme per konto som beställs!

Om du jämför oss med andra webbhotell kommer du att se en stor prisskillnad. Det som kunder till oss oftast undrar är varför vi inte erbjuder 10 GB+ på våra konton som majoriteten av dem större webbhotellen gör. Det är faktiskt inte så konstigt, utan vi satsar som nämnt på prestanda och vill utnyttja detta i största mån det går. Hade vi erbjudit konton, låt säga upp till 100 GB så hade prestandan fått minskad effekt vilket vi inte alls är intresserade av. Våra servrar är optimerade ut i minsta detalj för att leverera det absolut snabbaste resultatet för varje kund. Det är också just därför vi använder oss av CloudLinux som gör att varje kontot isoleras likt en VPS. Med detta menas att varje enskilt webbhotellskonto har sin prestanda och kan inte utnyttja andras resurser. Men denna åtgärden får vi en väldigt stabil miljö för alla våra konton och varje kund får precis vad dem betalar för – ett riktigt bra webbhotell!

Idag hostar vi omkring 2100+ webbplatser. Genomsnittet för för alla webbplatserna är att de utnyttjar 120 MB, så varför översälja webbhotell som många andra gör när kunderna inte behöver mer? Hur som helst så ser inte alla kunderna detta utan jämför endast trafikmängden och totalt utrymme vilket vi tycker är väldigt synd. För hur många använder egentligen så pass mycket utrymme? Att det blivit så här är för att det smittats av sig från den amerikanska marknaden för att visa kunder att ”så här mycket får du för dina pengar” vilket är lite missledande. Det finns till och med webbhotell idag som erbjuder obegränsat med utrymme och trafiken. Hur bra det än låter så behöver vi inte gå närmare inpå varför det inte är bra. Men det är som sagt upp till var och en som söker ett webbhotell att avgöra.

Säker serverhall med stabilt nätverk

Vi likt många andra webbhotell använder oss av det världsberömda företaget HostDime som levererar våra servrar och erbjuder oss stabil infrastruktur på nätverket. Företaget har vi använt oss av sen 2009 och vi har känt oss otroligt trygga med det. Här erbjuds redundanta omkopplare med kluster övervakning samt Enterprice DDoS skydd mot överbelastningsattacker. Inte minst ska vi heller glömma VLAN för högsta möjliga säkerhet inom datakommunikation. Även en väldigt snabb bandbredd med upp till en hastighet av 10 Gbps som levereras av företagen Level3, NTT Communications samt Telefonica. Dessa nätverken sträcker sig över hela världen för bästa möjliga tillgänglighet och upptid.

Logga - HostDimeLogga - Level 3Logga - NTT CommunicationsLogga - TELEFONICA

Support med personlig prägel

Vi förstår hur viktigt det är för dig att få hjälp i tid med support ärenden eller allmänna frågor. Därför har vi support åt det mer personliga hållet för att du ska känna trygghet med oss. Majoriteten av våra supportärenden besvaras inom 6 timmar och är så kallade ”First Call resolution” vilket innebär att vi oftast har en lösning på första svaret ni får av oss via mail. Vi utökar ständigt våra guider för att kunder snabbt själva direkt ska hitta det dem söker. Och finns det inte en lösning där så hjälper kundtjänst mer än gärna till!

Vi hoppas nu att denna presentationen av Webbdo gett dig mer förståelse för vårt företag och hur vi arbetar. Om du inte redan är kund hos oss är du varmt välkommen att bli det idag! Ta en titt på våra senaste kampanjer och erbjudanden på webbhotell och domännamn genom att navigera i menyn över! Tack för att du tog dig tid att läsa denna sidan.